Sorra kerülnek elő a Star Wars 8 jobbnál jobb, kivágott jelenetei

Luke Hant gyászolta, Phasma máshogy halt meg Az utolsó Jedikben. Íme az elmúlt napok legizgalmasabb Star Wars-hírei.

Már 1,331 milliárd dollárnál jár Az utolsó Jedik a decemberi premier óta, ráadásul közeleg a március 13-i dvd-megjelenés is, nem csoda, hogy az elmúlt napokban ismét rengeteg hír, érdekesség, kivágott jelenet és rajongói konteó árasztotta el a netet. Ezekből gyűjtöttük most össze a legérdekesebbeket.

  • Az első, és talán legfontosabb újdonság a mai összeállításunkban egy kivágott jelenet: Phasma ugyanis eredetileg máshogyan halt volna meg (már ha egyáltalán) Az utolsó Jedikben a Finn-nel való összecsapása után! Ráadásul előtte egy igen izgalmas, vadnyugati leszámolásokat idéző jelenetben a Birodalom fényes páncélú tisztje is csatlakozott volna a Luke, Vader, Ponda Baba, a wampa, Dooku és a többiek közé a Levágott Kezű Star Wars-karakterek Klubjába
  • Más kivágott jelenetekről is van már infó: ezek nagy valószínűség szerint mind rajta lesznek a bluray és dvd kiadáson. Az egyikben BB-8 levetít egy holoüzenetet Finn-nek, amiben a lány hologramja elbúcsúzik a kómában fekvő Finntől és az Ellenállástól. Ennek azért lett volna fontos érzelmi töltete a filmben, hogy megértsük, Finn miért akarja annyira, hogy megkeressék Rey-t, viszont gyengítette volna a kapcsolatát Rose-zal. Szintén kimaradt a filmből Finn másik jelenete, amiben birodalmi egyenruhában mászkál (Rose-zal együtt) az Első Rend főhadiszállásán, ahol egy régi rohamosztagos cimborája felismeri és  beszélgetni kezd vele (őt alakította Tom Hardy). Egy másik kivágott jelenetben Luke a sziklasziget kunyhójában Han Soloót gyászolva mereng a régi időkön, ami egy nagyon szép, érzelmes jelenet lett volna a régi Star Wars-trilógia rajongói számára. Ám mivel a filmben hasonló könnyfakasztó funkciója volt annak a résznek, amikor R2 levetíti Luke-nak Leia régi segélykérő üzenetét, Rian Johnson fájó szívvel, de kivágta a gyászjelenetet. (via Geektyrant)
  • John Boyegát folyton arról faggatják a rajongók és az újságírók, hogy kivel lesz romantikus szála a Star Wars IX-ben? Rey-jel? Rose-zal? Vagy esetleg Poe-val? A színész diplomatikusan elhárította az ilyen kérdéseket azzal, hogy egyelőre semmivel sem tud többet a filmről, mint a kérdezők. Ő személy szerint Rey-t választaná, korábban viszont olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a fiatal karakterek románca eddig sem volt hangsúlyos elem az új trilógiában, és ezután sem lesz az. (via Movieweb)
  • Hónapok óta megy a vita arról, vajon Az utolsó Jedikben váratlanul ketté hasított, jobb sorsra érdemes főgonosz, Snoke fővezér visszatér-e valahogyan a Star Wars 9-ben? A karaktert alakító Andy Serkis ezzel kapcsolatban elég sejtelmesen nyilatkozott az Entertainment Weekly-nek: szerinte egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy folytatás vagy előzményfilm formájában még találkozunk Snoke-kal, hiszen J.J. Abrams, Rian Johnson és a színész túlságosan részletesen felépítették ezt a többszáz éves, gonosz Erő-használót ahhoz, hogy most csak úgy hirtelen elhajítsák. (via Movieweb)
  • Arról, hogy Andy Serkis hogyan játszotta el Snoke-ot a vörös trónteremben, és hogyan rakták rá az arcára digitális utómunkával a fővezér keléses fejét, az alábbi, izgalmas werkfilm mesél: