Súlyos büntetésre számíthat a Frances McDormand Oscarját lenyúló tolvaj

Az ügyészség nagy értékű lopással vádolta meg Terry Bryantet.

Mint arról mi is beszámoltunk, a férfi az Oscar-gálát követő hivatalos fogadáson emelte el a legjobb színésznő díját elnyert Frances McDormand asztaláról a szobrocskát, majd videón rögzítette, ahogy dicsekszik és pózol vele. Az volt a terve, hogy a trófea segítségével – amiről azt állította, az általa írt zenéért nyerte – több afterpartira is belóg, ám ez nem jött össze, mivel a helyszínen tartózkodó újságírók és fotósok hajtóvadászatot indítottak ellene.

Egy fotósnak még a rendőrség előtt sikerült is feltartóztatnia, így az Oscar-díjat rekordidő alatt visszajuttatták a színésznőnek. McDormand egyébként azt mondta a helyszínen a biztonságiaknak, hogy engedjék el Bryantet. Csakhogy időközben a rendőrség is akcióba lépett, és letartóztatták a férfit.

A Los Angeles Megyei Kerületi Ügyészségi Hivatal közlése szerint Terry Bryantet 950 dollár értéket meghaladó, azaz nagy értékű lopással vádolták meg. Ezért a bűncselekményért pedig akár három év börtönt is kaphat. De legalább lesz egy jó sztorija. (via The Wrap)