Több amerikai híresség is megszólalt a floridai iskolai lövöldözéssel kapcsolatban

A szerda délután Floridában történt, eddig 17 halálos áldozatot követelő újabb iskolai vérengzést az amerikai sztárok sem hagyták szó nélkül.

Szerda délután egy 19 éves fiú, Nicolas Cruz tüzet nyitott egy floridai középiskolában. A lövöldözésben 17-en meghaltak, 24-en megsebesültek, közülük hárman életveszélyesen. Megdöbbentő, de 2018 eleje óta ez volt a tizennyolcadik iskolai lövöldözés Amerikában, és ezt már a hírességek sem hagyták szó nélkül, a legtöbben a kormány intézkedéseit hiányolják – jogosan.

„Nem elég a szó, a cselekvés, a törvény addig, míg meg nem állítjuk az iskolai lövöldözések járványát az országunkban" – fogalmazott Twitter-üzenetében Ellen DeGeneres.


Mark Ruffalo, aki eddig is szókimondón szokott fogalmazni társadalmi és politikai témákban, most sem fogta vissza magát: "Az imák a megfelelő tettek nélkül csak csendes hazugságok, amiket magunknak mormolunk, semmilyen Isten nem hallja meg, és nem érnek semmit. A cselekvés az igazság nyelve, a szentek imája.”

Bette Midler:
"Újabb iskolai lövöldözés, ezúttal Floridában. Gratulálok azoknak a gerinctelen gyáváknak, akik nem tesznek semmit, hogy véget vessenek ennek a borzalmas járványnak, vagyis a Kongresszusnak."

Adam McKay: "Normális ember: Ó, Istenem! Gyerekeket ölnek meg iskolákban, templomokban és koncerteken! Valamit tegyünk! Republikánus politikus: Ó, Istenem! Gyerekeket ölnek meg iskolákban, templomokban és koncerteken! Ne tegyünk semmit! #Vértapadakezetekhez"

Alyssa Milano: "Nem várhatunk tovább. #FegyvertartásSzigorítása #ASzeretetHangosabb"

Reese Witherspoon: "Megszakad a szívem az újabb iskolai lövöldözés hallatán. Ez a tizennyolcadik 45 nap alatt 2018-ban. A tanulóknak és a tanároknak nem szabadna aggódniuk a biztonságukért. Többet kell tennünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az értelmetlen fegyveres erőszakot."

Patricia Arquette: "Ha az emberek hibáztathatják a drogdílereket a droghelyzet miatt, akkor az Amerikai Nemzeti Fegyverszövetséget is hibáztathatjuk a tömegmészárlások miatt."