Tom Hanks sci-fit forgat a Trónok harca rendezőjével és az Alien producerével

Haldokló robottervezőt fog alakítani egy Mad Max-filmeket idéző, lepusztult világban.

Pompás exkluzív hírt hozott le a VarietyTom Hanks egy Bios című filmen dolgozik a Trónok harca egyik rendezőjével, Miguel Sapochnikkal. Utóbbi elég tehetséges fickó, mivel ő vezényelte le többek között a közönségkedvenc HBO-sorozat 6. évadában a mozifilmnek is beillő 9. epizódot, a Fattyak csatáját (igaz, 2010-es mozifilmje, a Végrehajtók elég vegyes fogadtatásban részesült).

A Bios viszont egészen ígéretesnek tűnik a tartalomismertetője alapján: Hanks egy súlyos beteg robottervezőt alakít, aki egy posztapokaliptikus világban próbál életben maradni, és kreálni egy droidot, aki vigyázni fog rá meg a kutyájára, ha felbukkannának a romba dőlt Föld gonosztevői. A forgatókönyvet Ivor Powel, A nyolcadik utas: a Halál társproducere, és Craig Luck, a Thor 2, az új Han Solo-film és egy rakás másik blockbuster produkciós asszisztense jegyzik.

A forgatás 2018 első pár hónapjában elkezdődne, amint Tom Hanks be tudja iktatni a munkát a sűrű menetrendjébe. A producer egyébként Hanks régi barátja és egyik kedvenc rendezője, Robert Zemeckis lesz, akivel korábban olyan kasszasikereken dolgoztak, mint a Forrest Gump és a Számkivetett.