Újabb izgalmas történelmi film jön a Félvilág és A berni követ alkotóitól

Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró Örök tél címmel mutatja be a gulág borzalmait. Itt az első előzetes!

2018 februárjában kerül mozikba a Félvilág és A berni követ alkotópárosának, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak a legújabb filmje, a gulág borzalmait bemutató Örök tél. A filmhez ma kijött egy eléggé nyomasztó trailer is:

Az Örök tél 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik. Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? Mennyire maradhat ember valaki egy embertelen világban? Túl lehet-e élni a poklot, és ha igen, milyen áron? Ezeket a kérdéseket feszegeti az Örök tél.

Forrás: Szupermodern Stúdió

 

A film idén februártól áprilisig, 28 nap alatt forgott magyar és külföldi helyszíneken, köztük egy valódi bányában. Gera Marina és Csányi Sándor mellett a főbb mellékszerepeket Döbrösi Laura, Kiss Diána Magdolna, Farkas Franciska, Kurta Niké, Orosz Ákos, Für Anikó és Gáspár Tibor alakítják. A Köbli-Szász pároson kívül számos stábtag visszatért a Félvilág és A berni követ alkotói közül, többek között Lajos Tamás producer, Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerező és Major Csaba hangmérnök.

Az Örök tél a GULÁG-GUPVI Emlékév alkalmából a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült, jelenleg az utómunka végső simításai zajlanak, a premier a tervek szerint jövő februárban lesz.