Újabb öt nő vádolja szexuális zaklatással Dustin Hoffmant

A lánya osztálytársa még csak 16 éves volt, amikor a színész meztelenre vetkőzött előtte.

Tovább nőtt a Weinstein-botrány nyomán kipattanó hollywoodi szexuális zaklatások száma: a korábbi kettő mellé öt újabb sötét ügy került elő Dustin Hoffman múltjából - írja a The WrapA 80 éves sztár novemberben két zaklatási üggyel került be a hírekbe: Anna Graham Hunter, aki 1985-ben asszisztensként dolgozott Hoffman mellett, azt állította, a színész többször fogdosta és disznó dolgokat mondogatott neki. Hoffman bocsánatot kért, és hozzátette, hogy ő igazából nem ilyen ember. 1991-ben Wendy Riss Gatsiounis író-producernek tett elég egyértelmű szexuális ajánlatot.

Most öt újabb olyan ügy került elő, amikor Dustin Hoffman évtizedekkel korábban nőket zaklatott:

  • Cori Thomas a Variety magazinnak mesélte el, hogy 16 éves korában hogy állt elé meztelenül a sztár. Egy osztályba járt Dustin Hoffman Karina nevű lányával, és miután hármasban sétáltak Manhattenben, Cori Thomast a szülei egy étteremnél akarták felvenni és hazavinni. Hofman azonban azt javasolta, hogy egy hotelnél vegyék fel Corit a szülei, a lányát pedig hazaküldte azzal, hogy másnap iskola. A színész a hotelszobában elment zuhanyozni, majd egy szál törülközőben jött ki, de azt is eldobta a 16 éves lány előtt, és arra kérte, masszírozza meg a talpát. Cori Thomas saját bevallása szerint sokkot kapott, mert akkor látott életében először meztelen férfit. Úgy érezte, nem mondhat nemet, így miután Hofmann magára vett egy köntöst, eleget tett a kérésnek. A lány anyja ekkor odatelefonált a hotelbe, és érte ment, mivel nagyon aggódott, hogy Cori egyedül maradt Hoffmannal. A lány viszont csak évekkel később mondta el az anyjának, mi történt, Dustin Hoffman lányénak pedig sosem emlegette fel az esetet.
  • Melissa Kester azt állítja, Dustin Hoffman az 1987-es Ishtar című film hang utómunkái alatt molesztálta. Kester akkori barátja pont abban a hangstúdióban dolgozott, ahol a színész épp a film hangsávján dolgozott. Amikor harmadszor járt a stúdióban, Hoffman behívta őt szétnézni a vezérlőszobába, ám ott szó nélkül belenyúlt a nő nadrágjába és az ujjával belé hatolt. A stúdióban dolgozók semmit sem vettek észre ebből, mivel Melissa Kester csak deréktól felfelé látszódott. Az ujjazás 15-20 másodpercig tartott, Dustin Hoffmann a visszaemlékezés szerint csak nevetett, Kester viszont úgy érezte, megerőszakolták, ezért felpattant, és sírva kirohant a mosdóba.
  • A harmadik nő neve nem publikus, de ő is az Isthar című film stábjában dolgozott mint mellékszereplő, 22 éves volt akkor. A forgatás végi közös stábbuliban, hajnali 1-kor Hoffman felajánlotta neki, hogy menjenek együtt haza a stábautóval. A kocsi hamar megtelt a kollégáikkal, Hoffman és a színésznő a kombi hátuljába fértek csak be, fekve. Ez nem zavarta a sztárt: állítólag mit sem törődve a többi stábtaggal, az ujjával a szoknyát viselő színésznő hüvelyébe hatolt. A nő ledermedt, úgy érezte, nem is a saját testében van. A kocsi kitette a színésznőt a szállásánál, de Hoffmann 20 dollárt ígért neki, ha inkább vele megy. Így történt, az ezután következő aktusba már kölcsönös beleegyezéssel mentek bele – a színésznő viszont molesztálásként élte meg a stábautóban történteket.
  • Egy Carolyn nevű, washingtoni idegenvezetőnek az 1976-os Az elnök emberei forgatásán, egy közös buszozáskor ajánlotta fel a színész, hogy töltse vele az éjszakát. A nő elment Dustin Hoffman szállodájába, ahol a sztár félmeztelenül nyitott neki ajtót. Egy hosszas szóváltást követően Carolyn végül úgy döntött, hazamegy, mire Hoffman állítólag bedühödött, elállta az ajtót, és fenyegetőzni kezdett, hogy a nő nem mehet sehova szex nélkül.
  • Az ötödik nő egy Pauline nevű, tévéműsorokban dolgozó stylist volt. Hoffman többször is találkozott vele, egyszer az Alfredo, Alfredo című, 1972-es film premierjére akarta elhívni, máskor meg a lánya kiskutyáját akarta megmutatni neki. Ám amikor Pauline elment Hoffman lakására, és ott kiderült, hogy a színész lányának nincs is kutyája, a sztár lehúzta a nadrágját és maszturbálni kezdett. Miután elélvezett, taxit hívott a nőnek. Pauline ekkoriban színésznői karrierről álmodozott, ám saját bevallása szerint annyira megrémült, és akkorát csalódott Hoffman viselkedése miatt a színészekben, hogy sosem próbált később szerencsét Hollywoodban.

Dustin Hoffman 1969-től Anne Byrne-nal élt együtt és nevelt két gyereket, majd 1980-ban elváltak. Második feleségét, Lisa Gottsegent 1980-ban vette el, és a mai napig házasok. Hoffman az öt új váddal kapcsolatban nem nyilatkozott. Az ügyvédje, Mark A. Neubauer azonban levelet írt a zaklatási ügyeket elsőként lehozó, nagy múltú Variety magazin tulajdonosának, a Penske Media Corp.-nak, és rágalmazásnak nevezte a cikkben elhangzott visszaemlékezéseket.