Újabb régi Csillagok háborúja-szereplő tér vissza a Star Wars IX-ben!

De vajon kicsoda? A halott Han? Boba Fett? Mon Mothma? Az ewok törzsfőnök? Lando fülhallgatós robottitkára?

Erre a hétre is jutott Star Wars-bombahír: újabb régi Csillagok háborúja-szereplő tér vissza a decemberben mozikba kerülő Skywalker korában! De vajon kicsoda? Luke Erő-szelleme? A halott Han? Boba Fett? Mon Mothma? Az ewok törzsfőnök? Lando fülhallgatós robottitkára? Nos, nem...

 

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y !

 

Az őstrilógiából visszatérő sztár nem más, mint Denis Lawson, aki a '77-es Csillagok háborújában, a '80-as A Birodalom visszavágban és a '83-as A Jedi visszatérben is Wedge Antillest alakította – aki nem mellesleg felrobbantotta Landóval a második Halálcsillagot!

J.J. Abrams egyébként már a 2015-ös VII. részbe, Az ébredő Erőbe is szerette volna berakni a Lázadás veterán X-Wing pilótáját, Wedge-et, de a 72 évesen is igen aktív skót színész akkor épp tévésorozatokon dolgozott, így az új Star Wars sajnos már nem fért bele az idejébe. Érdekesség, hogy Denis Lawson családjában generációkon átívelő, kultikus dolog a Csillagok háborúja: a színész húgának fia ugyanis nem más, mint az előzménytrilógia fiatal Obi-Wanja, Ewan McGregor!

Lawson visszatéréséről már korábban is keringtek pletykák, a színész nemrég a Rebel Force Radio  podcastjében nemrég megerősítette a hírt. Rajta kívül több régi szereplő is visszatér, köztük Palpatine császár (aki már a trailerben is kacarászott), az idős Luke (Erő-szellemként), a fiatal Anakin (szintén Erő-szellemként), valamint egy látomásban Han Solo is. (via The Independent)