Vagány amazonfrizurát villantott a Star Wars 8 sztárja

Áprilisban jön Az utolsó Jedi első trailere, női robot lesz az egyik főszereplő a Han Solo-filmben. Star Wars-hírek, ömlesztve.

Elég sok Csillagok háborúja-rövidhír jelent meg az elmúlt néhány napban, megpróbáljuk összeszedni a legfontosabbakat. Csütörtök este bombaként robbant a hír: a Jedi-tanonc Daisy Ridley lesz egyértelműen a főszereplője a The Last Jedi címen futó Star Wars 8-nak, és  mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Disney legújabb, szeptember 1-jén debütáló figurakollekciójának doboza, amin a szereplők már a Star Wars 8-as kinézetükkel feszítenek.

Forrás: The Walt Disney Company

Eszerint tehát Rey (Daisy Ridley) elszánt tekintetű Jedi lovaggá trenírozza magát, Finn (John Boyega) továbbra is a felkelő bajtársától, Poe-tól megörökölt dzsekit fogja hordani, azaz végleg elkötelezte magát a jó oldal mellett, Oscar Isaac pedig teljes pilótafelszerelésben feszít, azaz valószínűleg megint sokat fog lövöldözni a kultikussá vált, fekete X-szárnyú vadászgépével! A játékdoboz képét a geek szakportálok mellett már az olyan komoly online lapok is lehozták, mint a brit Independent.

Forrás: The Walt Disney Company

Szintén az Independenten olvastuk, hogy Az utolsó Jedi első hivatalos trailere áprilisban fog debütálni, a Lucasfilm Orlandóban megrendezett Star Wars-dzsemboriján. Hivatalosan ez persze még nincs bejelentve, de gyanús, hogy a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleeny Kennedy, és a Star Wars 8 rendezője, Rian Johnson is tiszteletét teszi majd a rendezvényen - 2015-ben ugyanis pont egy ugyanilyen, anaheimi Star Wars Conon mutatta be J.J. Abrams Az ébredő Erő trailerét!

Tavaly sajnos elhunyt Kenny Baker, a híres kisnövésű színész, aki az összes korábbi Star Wars-filmben belülről irányította a ténylegesen megépített, közönségkedvenc droidot, R2D2-t. A 81 éves brit sztár már Az ébredő Erő forgatása idején sem volt túl jól, ezért egy másik törpe színész, a Doctor Who tévésorozat veteránja, Jimmy Vee ugrott be helyette a forgatásokon. Az utolsó Jediben viszont már hivatalosan is ő nyomkodja majd a gombokat R2D2 belsejében, amiért fanatikus Star Wars-rajongóként nagyon hálás a Lucasfilmnek az 57 éves skót színész.

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company

Néhány helyen az a hír is megjelent, hogy az első, deklaráltan női droid a 2018-as Han Solo-mozifilmben fog debütálni, ráadásul egy fiatal brit sztár, Phoebe Waller-Bridge fogja alakítani. Természetesen a Star Wars-rajongók azonnal vitázni kezdtek ezen a híren, hiszen a kánonban már korbábban is voltak női robotok, például TC-14 a Baljós árnyakban vagy a fenti képen is látható PZ-4CO Az ébredő Erőben. Persze állítólag az új női robot annyiban más lesz a korábbiakál, hogy legalább olyan fontos szereplő lesz a Han Solo szólófilmjében, mint C-3PO vagy a Zsivány Egyesben megismert K-2SO.