Vajon mit kezd Tarantino a Sharon Tate-gyilkossággal?

Szerdán derült ki, hogy Tarantino Leonardo DiCaprio mellett leszerződtette Brad Pittet is készülő új filmjére, a Once Upon a Time in Hollywood című mozira, amely 1969-ben, a Manson-gyilkosságok idején fog játszódni.

A The Hollywood Reporter cikke azonban jogos kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy vajon milyen hatása lehet majd a filmnek egy olyan időszakban, amikor a #metoo mozgalom és a Time is Up kampány is virágzik, valamint Tarantinóról nem éppen hízelgő dolgok derültek ki: többek között az, hogy tudott Harvey Weinstein piszkos ügyeiről, arról, miket csinált a színésznőkkel, hogyan használta hatalmát arra, hogy szexuálisan kizsákmányolja őket.

És persze azt sem feledhetjük, hogy személyesen Tarantino hajszolta bele Uma Thurmant a Kill Bill forgatásán egy olyan jelenetbe, aminek már az elején lehetett látni, hogy baj lesz. És lett is: Thurman súlyos sérüléseket szenvedett egy olyan jelenet felvétele közben, amiről a vak is láthatta, hogy azt kaszkadőrnek kellett volna megcsinálnia. Az is kiderült, hogy arra a napra nem is volt előjegyezve kaszkadőr, vagyis Tarantino már a kezdetektől azt tervezte, hogy bármilyen veszélyes is a dolog, Thurman csinálja meg az autós jelenetet. A múlt hónapban megjelent The New York Times-cikkben további nyugtalanító részletek is kiderültek a Kill Bill forgatásáról, például az, hogy Tarantino személyesen köpte le Thurmant az egyik jelenetben, és személyesen ő fojtogatta a színésznőt egy lánccal.

Sharon Tate és Roman Polanski

 

Aztán előkerült egy rádióműsor hangfelvétele is, amelyben Tarantino mentegeti Roman Polanskit, hogy igazából nem is erőszakolta meg azt a 13 éves lányt a hetvenes években, mivel az aktus kölcsönös beleegyezésen alapult. Ezután később bocsánatot kért a rendező Polanski áldozatától, de persze ezzel nem lehet meg nem történtté tenni a kinyilatkoztatást.

És most adjuk ezekhez hozzá a készülő film témáját: Sharon Tate, Roman Polanski akkori feleségének brutális meggyilkolása, amit Charles Manson bandája követett el. Bár Tarantino arról is beszélt, hogy a készülő filmben nem lesz központi szerepe a Manson-gyilkosságnak, azért nehéz elképzelni, hogy ezeket a brutális részleteket vajon hogyan fogja a kamera mögül irányítani.

A Once Upon a Time in Hollywood sztorijára is fény derült már, és viszonylag nagy részletességgel leírta a The Hollywood Reporter a történetet:


Egy lecsúszott tévésorozat-színész (Brad Pitt) és kaszkadőrje (Leonardo DiCaprio) munka nélkül tengődik az 1960-as évek Hollywoodjában. Történetesen Pitt karaktere, Rick Dalton Sharon Tate (egyes hírek szerint Margot Robbie alakítja majd) szomszédja. Bár Pitt és DiCaprio lesznek a film főszereplői, nehéz elképzelni, hogy Sharon Tate megölését Tarantino ne hangsúlyozná ki, és ha ehhez még hozzávesszük eddig filmjeinek brutalitását, szinte biztosak lehetünk abban, hogy borzalmasan véresre veszi majd a figurát.


A filmet elvileg 2019. augusztus 5-én mutatják be, éppen Sharon Tate meggyilkolásának ötvenedik évfordulóján, ami megemlékezésnek lehet, hogy egy kissé ízetlen lesz, és talán még Tarantino legodaadóbb rajongóit is megosztja majd.

via The Hollywood Reporter