Valódi gyilkosnak bizonyult a horrorfilmes színésznő

Aisling Tucker Moore-Reedet egy nappal azután vádolták meg gyilkossággal, hogy befejezte a forgatást.

A nő 2016-ban saját nagybátyját lőtte agyon, és óvadék kiszabása mellett éppen szabadlábon volt, amikor (álnéven) jelentkezett a From the Dark című horrorfilm meghallgatására, és be is válogatták. A sors fintora, hogy a gyilkosból lett színésznő a filmben is egy gyilkost formál meg, ráadásul olyat, aki hozzá hasonló módon végez az áldozatával.

A forgatás 2018 folyamán öt hónapon át tartott, és a filmesek közben mit sem sejtettek az igazságról. A nő ekkor tette miatt már vád alatt állt emberölés miatt, egy nappal a forgatás befejezése után azonban a súlyosabb bűncselekménynek számító gyilkossággal vádolták meg, mivel a hatóságok szerint a bizonyítékok (egy mobiltelefonnal készített felvétel) minden kétséget kizáróan igazolják a bűnösségét. Aisling Tucker Moore-Reed ugyanakkor nem vallotta bűnösnek magát az ellene felhozott vádpontban. Tárgyalására még az idén sor kerül.

Pedig olyan ártatlannak tűnik... Aisling Tucker Moore-Reed a From the Darkban. Forrás: Siskiyou Production

 

A From the Dark egyik alkotója, Matthew Spickard most attól fél, hogy az emberek azzal vádolják majd őket, hogy tudtak az esetről, és kifejezetten hasznot akartak húzni belőle, hogy egy valódi gyilkost szerepeltetnek a filmjükben, de határozottan állítja, hogy nem tudtak a színésznő által elkövetett bűntényről.

A filmet gyártó Siskiyou Production szóvivője pedig azt hangsúlyozta, hogy a produkció olyan kis költségvetésű volt (ez valószínűleg így igaz, mivel olyan jelentéktelen alkotás lehet, hogy még az IMDb-re sem került fel), hogy nem volt keret rá, hogy leellenőrizzék a beválogatott színészek hátterét. „Ha a jövőben még egyszer filmet forgatunk, bármelyikünk, most már tudjuk, hogy mindenképpen el kell végeznünk a háttérkutatást.

Megtanultuk a leckét: legyen bármennyire kevés a rendelkezésre álló pénz, ez sok fejfájástól megkímélhet minket”

– mondta a szóvivő.


(via NME)