Van végre rendező és forgatókönyvíró is Tom Cruise igazi űrben forgó sci-fijéhez!

A sztár régi harcostársa, A holnap határa atyja, Doug Liman lát fantáziát a hajmeresztő ötletben, és örömmel betársulna.

Hetekkel ezelőtt a szétlőtt Halálcsillagnál is nagyobbat robbant a hír, miszerint Tom Cruise már annyira kimaxolta a Mission: Impossible-filmekkel az emberi tűrőképesség határait, hogy a Burdzs Kalifa-tornyon ugrálás meg repülő oldalába kapaszkodás neki már pitiáner kaszkadőrtrükk, így a következő sci-fijét már a valódi űrben akarja leforgatni. Vagy legalábbis bizonyos jeleneteit. Az ötletre azonnal ráharapott az amerikai űrügynökség, azaz a NASA, és tárt karokkal várják Tom Cruise-t a Nemzetközi Űrállomáson – bár ők mintha egy Gravitáció-szerű, tudományos alapokon álló fantasztikus filmet szeretnének, és nem lézerpisztolyos sci-fit. De élénken érdeklődött az ötlet iránt a milliárdos Tesla-tulajdonos, Elon Musk is, aki lényegében a NASA alvállalkozója a SpaceX (Space Exploration Technologies) nevű űrkutatási vállalatával. És most már rendező is van a grandiózus filmtervhez: Cruise régi barátja és harcostársa, Doug Liman, akivel a sztár együtt forgatta anno a kritikai és anyagi sikert hozó, időhurkos háborús sci-fit, A holnap határát.

Többet azonban még nem nagyon lehet tudni erről a projektről. Forgatókönyvíró és producer ugyan már van (ezeket a feladatokat is Doug Liman látja majd el), de gyártó cég és forgalmazó még nincs, és egyelőre az sem igazán világos, hogy akkor ez az igazi űrben forgó film most akkor a Mission: Impossible 9 lesz-e, A holnap határa 2 vagy egy teljesen új, és minden bizonnyal kasszarobbantó, önálló Tom Cruise-franchise nyitódarabja. Az pedig végképp kérdéses, hogy a világméretű koronavírus-járvány miatt, amikor minden hollywoodi film és sorozat forgatása leállt, bezártak a mozik és elhalasztottak egy évvel minden premiert, mikor startolna el a forgatás, aztán pedig hogyan és pontosan kikkel tudna együtt dolgozni Cruse és Liman az űrben, hiszen oda már feljutni sem nagyon lehet úgy, hogy a stábtagok ne szűk űrhajókabinokban lihegjenek egymás arcába, másfél méternél jóval közelebbről... (via Hollywood Reporter)