Végre látható a Bosszúállók: Végjáték szívszaggatóan szép kivágott jelenete!

A DisneyPlusra a The Mandalorian mellett felkerült a Bosszúállók 4 teljes verziója is, benne Vasember kidobott jelenetével.

November 12-én elindult végre a Disney várva várt streaming szolgáltatása, a Disney+ (bár sajnos mi, magyarok egyelőre nem élvezhetjük a kínálatát)! Itt debütált kedden a kiváló The Mandalorian című, westernhangulatú, élő szereplős Star Wars-sorozat, de a Marvel-rajongók sem maradtak kontent nélkül. Ezen a platformon ugyanis tegnaptól elérhető a világ legtöbbet kaszáló mozifilmje, a Bosszúállók: Végjáték teljes verziója is, benne a terjedelmi vagy koncepcionális okok miatt korábban kimaradt jelenetekkel.

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

Látható többek között az a jelenet, amiben Tony Stark egy éteri dimenzióban összetalálkozik egy könnyfakasztó jelenetben a lányával. A Vasembert alakító Robert Downey Jr. rajongói Twitter-oldalára már ki is kerültek a jelenet képkockái: 

Ugye emlékszünk még, mit látott Thanos, miután a Bosszúállók: Végtelen háborúban csettintett egyet, és kiirtotta a fél univerzumot? Ő is erre a különös, éteri helyre került, ahol először a lányával, a kis Gamorával beszélgetett, majd mint aki jól végezte dolgát, eltávozott a világ végi tanyájára. Ugyanilyen jelenet lett volna a Végjátékban is: miután Vasember megszerzi a Végtelen Köveket, bár győz, Thanoshoz hasonlóan megsínyli az ősi ereklyék iszonytató erejét.

Vasember tehát feláldozza magát a jó ügyért, és a halála után ezen a fentebb emlegetett, éteri helyen találkozik a lányával. Morgan itt már nem cuki kislány, hanem felnőtt nő, és megnyugtatja az apját, hogy nincs semmi baj. A jelenetet a Russo testvérek anno le is forgatták Katherine Langforddal. Ám végül nem rakták be a filmbe, mert a tesztvetítésen azt érzékelték, hogy az időugrások miatt amúgy is túl bonyolult sztori miatt ez a nagy találkozás nem váltott ki semmi érzelmi reakciót a nézőkből: nem jöttek rá, hogy Morgannem más, mint Tony lánya. A szívfájdítóan szomorú, de mégis felemelő jelenetben Vasember elpanaszolja a felnőtt Morgannek, hogy alighanem rossz döntést hozott, és fél, hogy nagy hibát követett el, amikor használta a Végtelen Kövek erejét. A lány azonban megnyugtatja őt:

Tudom, hogy nehéz lesz neked feldolgozni ezt, de valakinek meg kellene tennie, hogy mi, többiek életben maradhassunk. Büszke vagyok rád... 3000-szeresen szeretlek!

(via Independent)