Végül nálunk is Az utolsó Jedik lesz a Star Wars 8 címe

Korábban Az utolsó Jedi szerepelt a magyar plakátokon, holott a német, olasz és francia posztereken többes szám volt.

Itthon az európai trendtől eltérően heteken át Az utolsó Jedi címmel harangozta be a Disney-filmek magyar forgalmazója, a Fórum Hungary az év végén mozikba kerülő Star Wars 8-at. Holott a német, olasz francia és spanyol címek egyértelművé tették, hogy nem egy, hanem több "utolsó Jedi"-ről lesz szó az idei év legjobban várt filmjében. Ez már csak azért is érdekes döntés volt, mivel a Revenge of the Sith/A Sith-ek bosszúja címpárnál még semmi gond nem volt abból, hogy nálunk a Sith szó (aminek ugyanúgy nincs többes száma az angolban, mint a Jedinek) kapott egy spoileres többes számot.

Forrás: Fórum Hungary / Gifmaker.me

 

Most azonban végre hivatalos: a nálunk december 14-én mozikba kerülő epikus űrkalandra Az utolsó Jedik címet bemondva kell majd jegyet venni!

The Force is strong with this title.

Posted by FilmKockák on Wednesday, 29 March 2017

Persze azzal kapcsolatban még mindig sok a találgatás kik is az utolsó Jedik. Luke és a tanítványává fogadott Rey? A Jedha bolygó titokzatos whilljei, akiket az 1977-es Csillagok háborúja regényváltozatán kívül csak a tavalyi Zsivány Egyes emlegetett? Esetleg azok a titokzatos Erő-használók, akiket a legújabb konteók szerint maga a Császár kerestetett egészen a haláláig a galaxis túlfelén, és miután a megmaradt követői megtalálták őket, összeálltak velük (vagy legalábbis az egyik renegátjukkal, Snoke-kal), létrehozva a Birodalom romjain az Első Rendet? Decemberben bizonyára sokkal okosabbak leszünk.