Walt Disney elmondja, hogyan legyen a Pinokkió félelmetesebb

A rossz gyerekek szigete eredetileg kedvesen vicces lett volna, de a legendás rajzfilmes máshogy képzelte.

Lássuk be, a régi Disney rajzfilmek nagyon félelmetesek. Gondoljunk csak a Hófehérke végén az erdőre, Dumbo elefántos hallucinációjára, vagy amikor Csipkerózsikát a zöld fény elvezeti a rokkához (és mellé az a zene!!!). A Pinokkió új, digitálisan felújított Blu-ray kiadása kapcsán megosztottak egy rövidke videót arról, hogy az eredeti elképzelés szerint a Vidám Sziget tényleg vidám hely lett volna, ám Walt Disney kifejezetten sötétnek akarta. A csokifákkal, nyalókanádasokkal és óriás zselékkel teli napfényes sziget így lett egy teljesen kaotikus, nyomasztó vidámpark, ahol a tomboló gyerekek kedvükre ehetnek, ihatnak, szivarozhatnak és komplett házakat amortizálhatnak le.

A sziget vázlataiból és a storyboardokból megkomponált jelenetek alatt maga a Főnök osztja meg elképzeléseit, ami a kor jellegzetes beszédstílusa miatt elég viccesen hangzik.

A Pinokkió Disney második egész estés rajzfilmje volt. Sokat szelidített Carlo Collodi regényén, de a sziget és különösen a gyerekek szamárrá változása mai szemmel is rémisztő.