Zooey Deschanel egy öltözői incidens miatt perli korábbi menedzsercégét

A színésznő beperelte a Seven Summitsot, többek között azért, mert egy menedzserük két vadidegennel berontott Deschanel öltözőjébe.

Zooey Deschanel viszontperelte régi menedzsmentjét, a Seven Summitsot, miután ők 2015 decemberében pert indítottak a színésznő ellen - írta meg az indiewire.com. A színésznő azt állítja, hogy amikor a She & Him nevű musicalduójával turnézott, Sarah Jackson, a Seven Summits menedzsere szándékosan berontott az öltözőjébe két vadidegennel, amikor ő éppen öltözött.

„Jackson abból a megfontolásból vitte be a két idegent az öltözőbe, hogy azok cserébe később majd segítsenek a menedzser karrierjének építésében, és további előnyökhöz juttassák a menedzsercéget” - áll a keresetben.

Az Új csaj sztárja arról is panaszkodott, hogy a korábbi menedzsmentjének nem volt írásbeli megállapodása a vagyonkezelési feladatokat illetően, és a dokumentumok, melyekre az alperes hivatkozik, nem tartalmazzák a színésznő aláírását.

Deschanel azt is állítja, hogy a Seven Summitsnak jogosulatlan előnye származott a színésznő CAA-val (Creative Artists Agency) való kapcsolatából, kérvén, hogy Jim Toth menedzser találkozzon egy színésszel, akit a cég próbált leszerződtetni. Miután a színész nem írta alá a szerződést, a menedzsment arra ösztönözte Deschanelt, hogy váltson, és cserélje le a CAA-t az UTA-ra, annak ellenére, hogy a színésznő menedzsmentje tudta, hogy nem ez a cég a legmegfelelőbb Deschanel számára, és nem szolgálja eléggé szakmai érdekeit.

Az egész sztori tavaly decemberben kezdődött, amikor a Seven Summits beperelte a színésznőt az Új csaj című sorozatért járó jutalékok és új weboldala, a Hello Giggles miatt, melyet húszmillió dollárért eladott. A menedzsercég azt követelte, hogy a színésznő fizesse ki nekik a bevétel és a szerepei után kapott összeg tíz százalékát, beleértve a Fox sorozatát is. A színésznő visszautasította a követelést arra hivatkozva, hogy az „teljesen abszurd, minden jogalapot nélkülöz, és csak a bosszú vezérelte őket”. Azt is hozzátette, hogy a cégnek nincs joga részesedést kérni egy olyan bevételből, ami a menedzsmenttől teljesen független.