Inspirálódj lakberendezéshez

5 lenyűgöző filmes enteriőr, ami biztosan megihlet

Ha inspirálódni szeretnénk lakberendezés témakörben, érdemes átnézni a világ legnevesebb filmkészítői által megálmodott enteriőröket. Egyes filmekben gyakran olyan lenyűgöző berendezési ötleteket, egységet láthatunk, hogy stílustól, ízléstől függetlenül bárkit megihlet. Most összegyűjtöttük nektek azt a 10 filmet, amit mindenképpen meg kell nézzetek, ha inspirációra vágytok.


A Nagy Gatsby, 2013
Baz Luhrmann széles körben ismert lenyűgöző enteriőr terveiről - a Rómeó és Júliától kezdve a Moulin Rouge-on át A Nagy Gatsby lakberendezési megoldásai is az ő nevéhez köthetők. Daisy Buchanan nappalijában ízlésesen keverednek a rózsaszín árnyalatai a pezsgő színeivel, melyek összessége egy tipikus, finom női álomszoba hatását keltik.


Coco Chanel, 2009
A Coco Chanel életéről készült filmdráma több lélegzetelállító enteriőrt is bemutat, ezek közül viszont a főszereplő párizsi lakását emelnénk ki. A Vogue szerint ugyanis amellett hogy lenyűgöző látványt kelt, a lakás tökéletesen mintázza a divattervező egykori lakhelyét - apró részletességgel mutatja be, hogy nézett ki az akkori franciaországban egy saját luxuskönyvtár vagy dolgozószoba.


Bridget Jones Naplója, 2001
Richard Curtis filmjeinek enteriőrjei mind bohémségükről, mókásságukról és kényelmes hatásukról ismertek, és ez alól Bridget Jones Naplója sem kivétel. A főszereplő lakásában ízlésesen keverednek a régi, megszokott lakáselemek néhány kortárs tárggyal. A fő színek mind natúr árnyalatok, a bútorok összességére pedig a kényelem és a praktikusság jellemző.


Szex és New York 2, 2010
A Szex és New York második részében a frissen házasodott Carrie (Sarah Jessica Parker) és Mr. Big (Chris Noth) beköltöznek első közös New York-i lakásukba. A férfias elemek (mint például a sötét faelemek) nőies részletekkel ötvöződnek, így láthatunk a lakásban például sötétkék gyapjúkanapét, szeszélyes, mintás szőnyegeket, és egy hatalmas fémkarikákból álló csillárt is.

 

Bridget Jones lakását kivéve persze nagy valószínűséggel nehezen tudunk a fent felsorolt enteriőrökkel azonosulni. Lakberendezés előtt viszont nem is ez számít feltétlenül. Ez az az időszak, amit inspirálódással kell töltenünk, ötletek színes skáláját végig kell nézzük, hogy aztán több olyan apró elemet kiragadjunk, amely hozzánk igazán közel áll. A sikkes, valóságtól gyakran elrugaszkodott filmes dekorötleteket jól kiegészíthetjük például lakásmagazinokban, ingatlanhirdetésekben talált ötletekkel - de Dee Dee Taylor Eustace híres lakberendező elmondása alapján még akár egy kellemes naplementi séta is meg tud ihletni, ha lakberendezésről van szó.