A Netflixre érkezik A John Malkovich menet írójának újabb őrült látomása

Méghozzá szeptember 4-én, a Csernobilból ismert Jessie Buckley, Jesse Plemons (Fargo sorozat), Toni Collette és David Thewlis (Harry Potter filmek) főszereplésével. Nézd meg a nyugtalanító előzetest!

Az Iain Reid könyvéből adaptált alkotás lesz a 2015-ös Anomalisa óta Charlie Kaufman első munkája. Kaufmant olyan művek forgatókönyvírójaként ismerhetjük, mint A John Malkovich menet, a Libidó – Vissza az ösztönökhöz, az Adaptáció vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása (utóbbiért Oscar-díjat is kapott).

Az alkotó rendezőként eddig két nagyjátékfilmet jegyez: a már említett Anomalisán kívül a 2008-as Kis-nagy világot. Új alkotása, az általa írt és rendezett I'm Thinking of Ending Things az őszi szezon kihagyhatatlan néznivalójának tűnik, és biztosak vagyunk benne, hogy ha a koronavírus nem tette volna tönkre az idei fesztiválszezont, a mű stabil résztvevője lett volna.

Az I'm Thinking of Ending Things a most nyilvánosságra hozott előzetes alapján szürreális-melankolikus látomásnak tűnik, amelyben a főhősnő (Buckley) barátjával (Plemons) együtt ellátogat annak szüleihez (Collette és Thewlis). Annak ellenére, hogy elvileg minden jól megy, a nő azon gondolkodik, hogy véget vet a kapcsolatnak, a helyszínre érkezve azonban különös spirálba kerül, és elkezdi megkérdőjelezni az őt körülvevő dolgokat, végül az egész világot és saját épelméjűségét is.

„Nem úgy készültem, hogy mindenáron egy újabb agyleolvasztó filmet forgassak.

Sosem az a tervem, hogy valami még agyeldobósabbat mutassak, mint amit korábban csináltam. Az viszont nem kérdés, hogy mindig megpróbálok azokra az anyagokra építeni, amiket azelőtt készítettem” – mondta nemrég Charlie Kaufman új filmjéről egy interjúban.


(via IndieWire)