Egyszerre vicces és hihetetlenül bizarr a WandaVision című Marvel-sorozat trailere

A két közkedvelt szuperhős ugyanis egy konzervnevetéses sitcomban él – holott az egyikük már rég meghalt!

Bár korábban a képregényrajongók arra tippeltek, hogy a The Falcon and the Winter Soldier című Marvel-szuperhősös sorozatról hamarabb fognak nyakunkba zúdulni az infók, a Disney most mégis a 9 epizódosra tervezett WandaWison szériához villantott fel egy igencsak keszekusza, de mindenképpen izgalmas előzetest! Íme:

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Disney+ produkciója nem szokványos tévésorozat lesz, hanem egy metapoénokkal teli, negyedik falat áttörő, sorozat-a-sorozatban felállású, igazi audiovizuális csemege! Az ugyanis már elég hamar kiszivárgott, hogy a WandaVison széria címbéli főhősei, Wanda és Vízió egy '50-es éveket idéző sitcomban fognak szerepelni – ám a takaros családi ház és az idilli kertvárosi élet ugyanúgy nem valóságos itt sem, ahogy a Jim Carrey-féle Truman Show-ban is  csak egy profin kidolgozott, nagy médiaátverés része volt. Már a fenti trailerben is láthatjuk, hogy néha Wanda és Vízió előtt is felsejlenek a színes valóság szövetei a fekete-fehér kárpitok között. Például amikor a tisztes polgári életet élő Wandáék nem tudják megmondani a negédesen társalgó vacsoravendégeiknek, pontosan mikor is házasodtak össze, honnan költöztek ebbe az idilli kisvárosba, miért nincs még gyerekük, és így tovább...

A rajongói teóriák szerint az óriási mágikus hatalommal rendelkező Wanda, azaz a Skarlát Boszorkány (aki nem mellesleg ikertestvérével, a villámlábú Higanyszállal együtt az X-Men és az emberiség ellen ármánykodó, fémbűvölő Magneto gyereke!) nem tudta elviselni szerelme, az életre kelt mesterséges intelligencia, Vízió halálát (lásd a Bosszúállók: Végtelen háború eseményeit). Ezért aztán teremtett magának egy alternatív valóságot, ahol ők ketten boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ez az egyszerűbb magyarázat.

Egy másik teória szerint viszont nem is Wanda hozta létre ezt az alternatív, idilli Amerikát, hanem azok az állig felfegyverzett katonák és kormányügynökök, akik 1:06-nál láthatóak az előzetesben, és akik mintha azért őriznének egy mágikus kupolával lefedett, a külvilágtól hermetikusan elzárt kisvárost, hogy onnan Wanda ne jöhessenek ki (és Vízió se, amennyiben mégis életben van a fő időfolyamban?), mert akkor bekövetkezik a katasztrófa! Talán Wanda olyasvalamit látott a készülő Doctor Strange 2-ben, vagyis a kozmikus horrorként beharangozott, 2021-ben talán mozikba kerülő Doctor Strange in the Multiverse of Madnessben, ami emberi ésszel felfoghatatlan, ezért aztán berakták egy nyugodt és békés álvalóságba, nehogy a bomlott elméjével és a kontrollálatlan mágikus erejével elpusztítsa a valódi világot? Egyelőre nincs válasz ezekre a kérdésekre (még csak azt sem tudni, hogy az időfolyamban pontosan hol játszódik a sorozat), és őszintén meg lennénk lepődve, ha az egyelőre premierdátum nélküli Disney+ sorozat rögtön az első epizódjában feloldana minden nagy rejtélyt! Reméljük, a Disney-nél megirigyelték a hétről hétre együtt agyalós HBO-sorozatok sikerét (lásd: Westworld, Watchmen), és most ők is leforgattak valami hasonlót! (via Movieweb)

Forrás: Disney+