Keanu Reeves helyett Oscar Isaac lesz „a Marvel Batmanje”

A Star Wars-filmek sztárja a Disney+ új, Moon Knight című sorozatában alakítana köpenyes igazságosztót.

Tavaly nyáron a Bosszúállók: Végjátékot rendező testvérpár, Anthony és Joe Russo egész jó ötletnek tartotta, hogy Keanu Reeves legyen Moon Knight, azaz Holdlovag, ám a Disney-nél végül úgy döntött a vezetőség, hogy inkább a Star Wars VII-VIII-IX. sztárja, a Poe Dameront alakító Oscar Isaac legyen a Marvel fekete köpenyes igazságosztója. A Variety magazin ugyanis produkcióközeli forrásból úgy tudja, a 41 éves guatemalai színész lesz Moon Knight a Disney+ csatorna számára készülő, azonos című tévésorozatban. A Marvel egyelőre nem kommentálta a lap értesülését.

Oscar Isaac, és Adria Arjona a Határok mentén c. Netflix sorozat 2019-es New York-i premiervetítésén (fotó: Astrid Stawiarz/Getty Images for Netflix)

 

Holdlovagot „a Marvel-képregények Batmanje”-ként is szokás emlegetni – nem véletlenül. 1975-ben bukkant fel először a füzetekben, épp akkortájt, amikor a DC-nél a Batman-történetek is kezdtek komolyabb hangvételűek lenni a sok-sok időutazós-hasonmásos-űrlényverős blődség után. Holdlovag valódi neve Marc Spector, valaha tengerészgyalogos volt, aztán egy Bushman nevű zsoldosvezér jobbkeze, akivel Egyiptom és Szudán határában portyáztak. Mikor Spector rájött, hogy a rossz oldalon áll, fellázadt Bushman ellen, aki ezért a férfit a sivatag közepén hagyta, hogy a hőség végezzen vele. Spectornak azonban az ősi egyiptomi holdisten, Khonszu adott új életet, hogy szolgálja őt, mint bosszúálló. Oscar Isaac számára egyébként nem idegen az egyiptomi kötődésű szuperhősök világa: ő volt a 2016-os X-Men: Apokalipszisben a címbéli, végromlást elhozó gonosz mutáns.

Érdekes tény, hogy a A galaxis őrzői 1-2-t és a Suicide Squad 2-t jegyző James Gunn már 2017-ben jelezte a Marvel stúdiónak, hogy szívesen behozná a filmes univerzumba Holdlovagot, mert volnának ötletei egy önálló Moon Knight-filmhez, ám akkortájt Kevin Feige producernek még más tervei voltak a Marvel-moziverzummal és a kísérősorozatokkal kapcsolatban: először le akarta zárni a Bosszúállók-filmek grandiózus eseményeit, hogy aztán új időszámítás kezdődhessen a WandaVízió, a Loki és a Sólyom és a Tél Katonája című sorozatokkal.