Minden idők leghosszabb szuperhősfilmje lesz Az Igazság Ligája újravágott verziója

Kiderült: mégsem minisorozat lesz Zack Snyder maratoni projektjéből.

A Porton is részletesen beszámoltunk arról, hogy Az Igazság Ligája 2017-es mozibemutatója után az elégedetlen rajongók hogyan indítottak kampányt a film rendezői változatának bemutatásáért, amelyről akkor még nem is lehetett tudni, hogy létezik-e egyáltalán. Zack Snyder rendező annak idején egy családi tragédia miatt döntött úgy, hogy kiszáll a filmből, helyét pedig a Marvel istállójából érkező Josh Whedon foglalta el. A film nem váltotta be a stúdió reményeit, a rajongók pedig #ReleaseTheSnyderCut néven online kezdeményezést indítottak, amelyhez idővel a film több főszereplője is csatlakozott a saját közösségi oldalán.

Snyder, aki korábban már a visszavonulását is bejelentette, végül beadta a derekát, és nemcsak, hogy újravágta a filmet, de új jeleneteket is forgatott hozzá. Ezek után szinte minden héten érkezett hír a projektről, kiderült például, hogy visszakerül az eredetiből kivágott főgonosz, Darkseid.

Az első pletykák még arról szóltak, hogy Az Igazság Ligája rebootolt verziója moziba kerül majd, de gyorsan kiderült, hogy a Warner a premierrel inkább az újonnan indult HBO Maxot akarja megtámogatni. Logikusnak tűnt, hogy a 4 órásra felduzzasztott filmet négyrészes minisorozatként mutatja majd be a streamingszolgáltató, de Snyder rajongói kérdésre most közölte, hogy Az Igazság Ligája egyetlen négyórás filmként kerül a nézők elé. A rendező azt is megerősítette, hogy Jared Leto Jokere is feltűnik majd a sztoriban egy-két jelenet erejéig, köszönhetően egy tavalyi pótforgatásnak.

A film fogadtatásától függetlenül Snyder nem tervezi, hogy további DC-projektekben vesz részt, de Az Igazság Ligája újravágása sem szerepelt a tervei között, úgyhogy mérget erre azért ne vegyünk.