Ajándékozz élményt karácsonyra!

Ha még nem tudod, mivel lepd meg szeretteidet, barátaidat, de ki akarod kerülni a megszokott sablonajándékok nyújtotta kényelmet, ajándékozz nekik kultúrát! Kedves az olvasnivaló, élménygazdag a film, de a kettőt szerencsésen ötvözheti egy jól megrendezett színházi előadás. A megoldás egyszerű, vegyél karácsonyra színházjegyet, bérletet! Összegyűjtöttünk néhányat a színházak kedvezményes bérlet- és jegyakcióiból, amelyekre érdemes odafigyelni.

Színházaink többsége kihasználja az elő ünnep időszakát, és kedvezményes jegyek és bérletek formájában hozzájárul az ajándékozási hullám meglovaglásához. Mint a legtöbb ajándék, ezek is beválthatók az ünnepi időszak után, sőt akár tavaszig is tartalékolhatjuk a biankó színházélményt. Nézzük a változatos ajánlatokat!


„Ajándékozzon Vígszínházat!” - kezdi felkiáltással a nemes intézmény, és egyből háromféle karácsonyi bérletet is felkínál az érdeklődőknek. A bérletek az új bemutatókból és repertoár előadásokból állíthatók össze, akár 20%-os kedvezménnyel! Karácsonyi Platina bérlet: 3 előadás a Vígszínházban - A Pál utcai fiúk (fix időpontban) + Mágnás Miska + Premier; Karácsonyi Arany bérlet: 3 előadás a Vígszínházban és a Pesti Színházban – A Pál utcai fiúk (fix időpontban) + A doktor úr + II. Richárd; Karácsonyi Ezüst bérlet: 3 előadás a Vígszínházban és a Pesti Színházban –A Nagy Gatsby (fix időpontban) + A doktor úr + Anna Karenina; Csillagszóró bérlet: 3 szabadon választható előadás bármelyik színpadunkon (Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad). A bérletek a 2019/2020-as évadunkban használhatók fel.

A Belvárosi Színház három előadásból álló szabad bérletet ajánl, amely az Orlai Produkciós Iroda 2019. december 23-ig, valamint 2020. január 1. és 2020. május 31. között a Belvárosi Színházban játszott előadásaira váltható be ( illetve öt előadásra a Hatszín Teátrumban).


A Karinthy Színház olyan karácsonyi bérlettel kedveskedik, melynek ára 8500 Ft, és 2 fős belépőt tartalmaz bármely előadásukra. A karácsonyi bérleteket 2020. május 31-ig lehet beváltani személyesen a pénztárban, illetve a társulat szervezésein. (A Karácsonyi Bérlet akció a Szilveszteri és bemutató előadásra nem érvényes!) A fel nem használt bérletet a színház sajnos nem tudja visszaváltani, vagy még későbbi előadásra érvényesíteni.


A Spinoza Színházban ugyan bérlet nincs, de egyes előadásokra karácsonyi kedvezményes vásárlási lehetőséget kínálnak. Minden hónapban kisorsolnak egy előadást, amire az első 25 jelentkező 50% kedvezményt kap. Decemberben ez az előadás a következő: Végszó: Beszélgető-sorozat, amelyen Csáki Judit színikritikus kérdez, és a végszóhoz szokott színészek, színházi emberek, filmesek, írók válaszolnak. Vendég: Hegedűs D. Géza (December 8. vasárnap 19 óra) Jegyár: 2000,-Ft helyett 1000,- Ft. Van egy játékszabály is: aki már korábban vett jegyet a fent említett előadásra és beleesik az első 25 jelentkezőbe, az kinézhet magának egy másik előadást, amire az 50 % kedvezményt megkapja. Ez ám a karácsony!


A Thália Színházban sincs bérletakció, mivel a bérleteknek már eleve akciós árképzése van, de szívesen ajánlják az ajándékutalványaikat, melyeket szintén sokan keresnek az ünnepekre. Érdemes hát itt is körülnézni.


A Turay Ida Színházban két akció is lesz: ha valaki négy jegyet vesz, az ötödiket ajándékba kapja, illetve ajándékutalványt is lehet vásárolni 15% kedvezménnyel.


A József Attila Színház ajánlata a Szabadbérlet, ami már online is megvásárolható és teljes évadban beváltható, a szabad helyek függvényében, három kategóriában: 12.500/11.000/10.000 Ft áron. A Szabadbérletben minden előadás szerepel, kivéve a Macskafogót.


Az Óbudai Kulturális Központnak három bérlete lesz: Nyugdíjas bérlet, melynek ára helytől függően: 3600 Ft, 3400 Ft, 3200 Ft. Zenés–mesés bérlet, melynek ára: 3300 Ft. A harmadik bérlet a Turay Ida Színház: Körmendi bérlete, mely három előadásra szól. (GIRLS - SWING 2020. január 25. (szombat) 15h, EGY SZERETHETŐ NŐ 2020. február 29. (szombat) 15h, NA, DE ÁLLAMTITKÁR ÚR! 2020. április 18. (szombat) 15h.) A bérlet ára: 9.600 Ft / 8.700 Ft / 7.200 Ft.

A Hatszín Teátrum idén is kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosít néhány előadásra december 1. és 24. között „Karácsonyi akció” keretében. Szeretnének minden korosztálynak adni valamit, úgy válogatták össze az előadásokat.


Az Újszínház szintén kedvezményes árú jegyekkel kedveskedik az ünnepekre, ami bőséges, 50%-os engedményt jelent előadásonként.


A Bethlen Színház szabad bérletekkel készül a karácsonyra, melyek 2019. december 2-től válthatók meg online és 2020. február 28-ig használhatók fel bármely prózai előadásra. A 3 jegyből álló szabad bérlet 6.000 Ft. (2.000 Ft/jegy), az 5 jegyből álló szabad bérlet 9.000 Ft. (1.800 Ft/jegy).


Az Örkény István Színház adventi kedvezménnyel készül az ünnepekre, ami azt jelenti, hogy december 8-án és 15-én, vasárnap 10% kedvezményt adnak minimum 4 db jegy egyidejű vásárlása esetén. A kedvezmény online- és személyes vásárlás esetén is érvényes.


A Nemzeti Színház ajánlatával most biztosíthatják helyüket a Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (2020. április 8-30.) a MITEM szabad bérlettel, amelyet három, illetve három + egy nagyszínpadi produkcióra válthat majd be. Ajándékozhatunk MITEM szabad bérletet és élhetünk a Nemzeti Színház saját programjára érvényes 30%-os karácsonyi kedvezménnyel is!

Közkívánatra a Magyar Színháztól is kaphatók Karácsonyi Bérletek, melyek az ünnepi kínálatból választható zenés-, prózai és gyerek előadásra válthatók be, kettő, illetve három alkalomra. Bérlet árak: 2 alkalmas prózai 4700-5800 Ft, 2 alkalmas zenés 6300-7000 Ft, 3 alkalmas prózai 7000-8700 Ft, és 3 alkalmas zenés 9500-10500 Ft-ért.


Az emberek jelentős részének nem a színház jut eszébe először a karácsonyi készülődés megannyi bosszúságot (is) kínáló forgatagában, vagy inkább fáradalmában, és hajlamos gyorsan letudni a szeretetet egy tárgy gyors megvásárlásával. De gondoljuk egy kicsit tovább, és az ajándékok mellett tegyük kicsit könnyedebbé az ünnepeket, vagy éppen pihenjük ki azokat később egy jó előadással!