Egy éve nyitotta meg kapuit a Hatszín Teátrum

Tavaly áprilisban új helyszínnel bővült a budapesti színházi kínálat. Nevével ellentétben azonban hatnál sokkal több színt mutat csábító palettája. Ők is kaptak születésnapi ajándékot - a világhírű író, Daniel Kehlmann látogat el a teátrumba vasárnap - , emellett pedig az ünnepelt is megajándékozza a nézőket.

40 produkció, közel 300 előadás és 40ezer látogató - számokban így lehet összefoglalni azt az egy évet, amit ezen a hétvégén ünnepel a Hatszín Teátrum. Tavaly áprilisban nyitotta meg kapuit a 238 férőhelyes színház, mely vállaltan gyermek-, ifjúsági és felnőttelőadások, befogadott és saját produkciók “olvasztótégelye”.

“A Hatszín Teátrum megnyitásával egy olyan játéktér létrehozása volt a legfőbb célunk, amelyben több színházrajongó generáció is otthon érezheti magát - mondja Gálvölgyi Dorka, a színház igazgatója. - Igyekeztünk a gyerekeket is komolyan venni, számukra fontos mondanivalóval bíró produkciókat bemutatni, és a felnőttek színvonalas szórakozását is elősegíteni. Sőt, a fiatal korosztályon belül kisebbeknek és nagyobbaknak is szólnak előadásaink. Büszkék vagyunk az elmúlt évre, hiszen kemény munkával sikerült új, minőségi produkciókat is létrehozni, önállóan vagy partnereinkkel, és otthont biztosítani számos nagyszerű társulat számára.”

A Hatszín legfontosabb együttműködő partnerei és fellépő színészei között találhatjuk a hazai színházi élet jelentős csapatait és legkiválóbb művészeit. Az Orlai Produkciós Iroda, a Gólem Színház és a Manna Produkció előadásait rendszeresen élvezheti a közönség a Jókai utcában. Ebben a térben született meg Szabó Győző és Rezes Judit Loveshake című különleges produkciója vagy épp a Hatszín saját előadásaként A rendíthetetlen ólomkatona, és a nyitás óta szép sikerrel fut a Janikovszky Éva könyvei alapján színre vitt Az úgy volt… című előadás is. A legkisebbeknek mesedarabokkal készült a színház, míg a kamasz korosztályt például Adrian Mole naplójának színpadi változata szórakoztatja.

A nyitó év méltó zárása a legújabb, Szenteste című produkció, mely a teátrum első saját, felnőtt bemutatója. Gálvölgyi Dorka úgy fogalmaz: a befogadott felnőtt előadások és gyerekeknek szóló saját bemutatók után ezzel a darabbal lépett be nagykorúságába a színház. A Petrik Andrea és Rába Roland főszereplésével, Szilágyi Bálint rendezésében színre vitt produkció április 22-i estéje ráadásul különleges alkalom lesz, hiszen megtiszteli azt jelenlétével az író, Daniel Kehlmann is. A világhírű német-osztrák szerzőnek - aki a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége - külön kérése volt, hogy részt vehessen az előadáson, amely után közönségtalálkozón válaszol a nézők kérdéseire, és könyveit dedikálja.

A Szenteste sikere és Kehlmann látogatása a Hatszín születésnapi ajándéka, az egyéves peridóus méltó megkoronázása. A teátrum azonban nem kapni, sokkal inkább adni szeretne a jeles dátum alkalmából. Éppen ezért akciókkal várnak kicsiket és nagyokat előadásaikra. Április 30-ig 30%-kal kedvezőbb áron válthatják meg belépőiket a nézők a gyerek előadásokra, így A rendíthetetlen ólomkatonára, a Lúdanyó meséire, a Széttáncolt cipellőkre, a Bumbára és az Az úgy volt…-ra, emellett pedig a könyvfesztivál ideje alatt a Szentestére is jár 20% kedvezmény.
A következő időszakban többek közt ingyenes gyereknappal (május 26.) és a rendkívül népszerű S.Ö.R - Shakespeare Összes Rövidítve előadás 606. előadásával várja a közönséget az immár egy éves Hatszín Teátrum.

Hatszín Teátrum.

https://port.hu/helyszin/szinhaz/hatszin-teatrum/place-19537