Elindult a jegyértékesítés az idei Színházak Éjszakájára

Egyetlen éjszaka alatt akár 32 budapesti színházba is ellátogathatnak a legkitartóbb színházrajongók 2018. szeptember 22-én, a hetedik Színházak Éjszakáján. Budapest egyik legmenőbb kulturális programjára online már megválthatók a kedvezményes jegyek.

32 teátrum csatlakozott idén az évadnyitó színházi fesztiválhoz, vagyis a Színházak Éjszakájához, mely Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával valósul meg 2018. szeptember 22-én, szombaton. A rendezvénynek ebben az évben is az a legfőbb célja, hogy igazán közvetlenné tegye a közönség és az alkotók kapcsolatát.

Hetedik alkalommal is elképesztő programkavalkáddal várják az érdeklődőket, délutántól egészen másnap hajnalig. Nyílt próbák, kulisszajárások, színházi városséták, közönségtalálkozók, interaktív élmények, tánc, zene szórakoztatja majd a karszalaggal rendelkező nézőket. A pontos program szeptember 3-án derül ki.

Az idei év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik a színházak színházpedagógiai tevékenységét. A szervezők arra kérték a résztvevő színházakat, készüljenek játékos, interaktív, beavató programelemekkel, hogy közös élménnyé, valódi találkozássá váljon a játék.

A Színházak Éjszakájára 2018. június 15. péntektől egészen szeptember 3. hétfőig 20% kedvezménnyel válthatják meg karszalagjaikat az érdeklődők, kizárólag online, a www.szinhazakejszakaja.hu valamint a jegy.hu oldalon. Szeptember 3-tól az intézmények jegypénztáraiban is lesz erre lehetőség, teljes áron.

Önkénteseket is toboroznak a rendezvényre 2018. június 30-ig, az onkentes@szinhazakejszakaja.hu címen. Olyan aspiránsok jelentkezését várják, akik elmúltak 18 évesek, minimum középfokú végzettségük van, határozottak és proaktívak, és szívesen erősítenék a színházak csapatait. A segítségért cserébe színházjegyet, az idei Színházak Éjszakájára készült pólót, kitűzőt adnak a szervezők, illetve aznapra étkezést is biztosítanak.

RÉSZTVEVŐ SZÍNHÁZAK: ÁTRIUM, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Erkel Színház, Fórum Színház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Magyar Színház, Momentán Társulat, Ódry Színpad I Színház- és Filmművészeti Egyetem, Örkény István Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, StúdióK Színház, Szkéné Színház, Trafó, TRIP, Turay Ida Színház, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:


Honlap: www.szinhazakejszakaja.hu
Facebook: https://www.facebook.com/szinhazakejszakaja
Instagram:https://www.instagram.com/szinhazakejszakaja/

(Forrás: www.szinhazakejszakaja.hu)