Széljegy

Március harmadikán került bemutatásra a Kamrában Spiró György legújabb drámája, ami a Széljegy címet viseli. A Zsámbéki Gábor által rendezett darab valós történetet dolgoz fel, ahol a konfliktust egy magyar ingatlanpiaci átverés okozza.

Az egykori osztálytársnőket Fullajtár Andrea és Rezes Judit, a Mama, és az Ingatlanos szerepét pedig Takács Kati és Bányai Kelemen Barna vendégművészek alakítják.

A Nő éppen eladni készül lakását, hogy helyette nagyobbat vásárolhasson, az Ügyvédnő pedig olyan ajánlatot tesz neki, ami miatt arra is képes, hogy váratlanul rövid idő alatt előteremtse a pénzt. A Nőben az informálatlanság, a naivitás, és a bizalom természetes mértékben vannak jelen, mégis elérik, hogy mindent egy lapra tegyen fel. A névtelen karakterek általánosítóak, Khell Csörsz letisztult díszlete kihangsúlyozza a történet ridegségét, Szakács Györgyi jelmezei pedig elhelyezik a jelenkorban a szereplőket. A mindennapi életet azon aspektusában mutatja be, ahol a befolyásos kapcsolatok nem protekcióhoz, hanem a hierarchikus viszonyon alapuló korrupcióhoz vezetnek, aktualitását pedig csak fokozza az átláthatatlan ügyintézés precíz ábrázolása.

Fotók: Szokodi Bea

https://port.hu/adatlap/szindarab/szinhaz/szeljegy/directing-27803