10 dolog, amit nem tudtál az Így jártam anyátokkal című sorozatról

Kilenc évadon át kereste élete szerelmét Ted Moseby, és ezalatt az Így jártam anyátokkalt 28 Emmy-díjra jelölték. Bár 2014-ben véget ért, azóta is több csatornán vetítik a fiatal húszasok-harmincasok megpróbáltatásait kifigurázó sorozatot.

1. Ted és Marshall karakteréhez a saját életükből merítettek ihletet a sorozat készítői, Carter Bays és Craig Thomas. Az egyetem után együtt költöztek New Yorkba, ahol Craig már élete párjával élt együtt, akivel diákként szerettek egymásba. Bays hozzájuk járt fel panaszkodni, hogy nem talál magának egy rendes lányt. Már akkor úgy érezték, hogy ebből egy remek sitcomot lehetne írni.

2. Craig Thomas felesége egyedül azt kötötte ki, hogy ha már tévés karaktert faragnak belőle, akkor azt Alyson Hannigannak kell játszania. Ez a kívánsága teljesült is.

3. A sorozat legizgalmasabb karaktere mégis Barney Stinson, az örök agglegény lett, aki komoly életművet épített a csajozós technikákból. Barney-t az eredeti forgatókönyv egy Jack Black-szerű figuraként írta le, de aztán megjelent Neil Patrick Harris egy teljesen más megközelítéssel, amivel azonnal meggyőzte a készítőket. A színész a meghallgatásán azt adta elő, ahogy Barney lézerharcol, és közben mindent levert és felborított a szobában.

4. Marshall szerepére már az elejétől fogva Jason Segelt szerették volna megnyerni. A színész ragaszkodó hősszerelmest játszott a Freaks and Geeks című sorozatban is, aminek nagy rajongói voltak az Így jártam anyátokkal készítői.

5. Robint eredetileg Jennifer Love Hewitt játszotta volna, de ő inkább a Szellemekkel suttogó című sci-fi sorozatot választotta. A szerepre végül a castingos találta meg Megan Branmant, amikor a tévét kapcsolgatta, és felfigyelt rá egy sorozat mellékszerepében.

6. A második évad utolsó epizódjában Ted és Robin elmennek vacsorázni kettesben, aztán a mögöttük lévő asztalnál egyszer csak egy férfi megkéri a barátnője kezét. Ez az eljegyzés valódi volt, a pár egyik tagja rokona a sorozat egyik készítőjének, így lehettek statiszták az epizódban. A lány viszont azt hitte, hogy csak vacsorázni fognak a háttérben, és az eljegyzés teljes meglepetésként érte.  

7. Robin Ted után Barney-val is jár a sorozatban, de ez eredetileg nem szerepelt a készítők tervei között. Viszont feltűnt nekik, milyen jól működik kettejük között a kémia, ezért összehozták őket.

8. Jason Segel a forgatás alatt próbált meg leszokni a dohányzásról, mert a partnerét, Alyson Hannigant zavarta a cigiszag. Abban egyeztek meg, hogy minden egyes szál elszívott cigi után 10 dollárt fizet a színésznőnek. Az első nap után rögtön 200 dollárral tartozott neki. Amikor már nagyon elszállt a tartozása, akkor sikerült leszoknia egy időre.

9. A gyerekekkel, akik Ted gyerekeit játsszák, már a második évad forgatása idején felvették azt a jelenetet, amiből kiderül, hogy ki lesz Ted felesége. Ezért mind a kettejüket megeskették, hogy nem árulják el senkinek, amit tudnak.

10. A sorozat 2014-ben véget ért, és a szereplők azóta is őriznek néhány emléktárgyat a forgatásról. Josh Radnor a kékre festett kürtöt vitte haza, amit az első epizódban ellopott egy étteremből, mikor Robinnal randizott. Cobie Smulders azt a rózsaszín flitteres farmerdzsekit tette el emlékbe, amit Robin kanadai tinisztár korában hordott egy videóklipben a nyolcvanas években. Neil Patrick Harris nemcsak a hírhedt csajozós könyvét vitte haza, hanem azt a bokszot is, ahol a szereplők ültek a kedvenc kocsmájukban.

 

Forrás: Buzzfeed