10 híresség, aki benne volt a Trónok harcában, csak nem tűnt fel senkinek

A Mastodon, a Coldplay, egy baseballsztár, sőt, maga G. R.R Martin is szerepelt a sorozatban.

Ed Sheeran elhíresült Trónok harca-cameója előtt is volt celebélet az HBO háza táján: több fantasy történetekért rajongó zenész is feltűnt a sorozatban, sőt, az eredeti regények íróját, George R. R. Martint is kiszúrhatták a szemfülesek az egyik epizódban. A vendégszereplésekről a Looper rakott össze a napokban egy listát (de a Digital Spynak és a Vanity Fairnek is volt már korábban hasonló összeállítása).

Will Champion

A Coldplay nevű brit rockzenekar dobosát a 3. évadban, a The Rains of Castamere című epizódban láthattuk. Ő is a zenészek között volt az emlékezetes Vörös Nászon – természetesen dobosként.

A Mastodon tagjai

Az amerikai progresszív metálzene ikonjai akkora Trónok harca-rajongók, hogy kétszer is bekerültek kiemelt statisztaként a sorozatba. Ami persze nem csoda, hiszen ők az egyik showrunner, D. B. Weiss kedvenc zenekara. A banda első vendégszereplése az 5. évad 8. epizódjában (Hardhome) volt: ekkor az Éjkirály ölte meg majd támasztotta fel őket, majd a 7. évad utolsó részében, a The Dragon and the Wolf seregszemléjében is ott feszítettek az első sorban zombiként – úgyhogy valószínűleg a 8. évadban is viszontlátjuk majd őket.

Gary Lightbody

 

A 3. évad 3. epizódjában (Walk of Punishment) az északír énekes-gitáros Gary Lightbody, a Snow Patrol nevű ír-skót rockbanda frontembere vendégszerepelt: ő volt Roose Bolton dalos kedvű katonáinak egyike, aki a Harrenhal felé vezető úton a széria legismertebb nótáját, A medve és a szűz című dalt énekelte.

A Sigur Rós tagjai

Az izlandi posztrock együttes tagjait Joffrey Baratheon és Margaery Tyrell esküvőjén láthattuk, a 4. évad 2. részében (The Lion and the Rose). A castamere-i esők című westerosi balladát adták elő, de az ifjú királynak egyáltalán nem tetszett, és érmékkel kezdte dobálni a társaságot (a dobos Ágúst Ævar Gunnarsson meg is sérült az arcán).

Noah Syndergaard

A New York Mets baseballcsapat Thornak becézett villámkezű dobójátékosa, Noah Syndergaard a 7. évad 4. epizódjának (The Spoils of War) grandiózus csatajelenetében tűnt fel a Lannister-sereg katonájaként. Egy rövid jelenete is volt: a kamera rövid ideig azt mutatta, ahogyan a dobójátékos elhajít egy lándzsát, és leterít vele egy felé vágtató, megtermett dothraki harcost.

David Benioff és D.B. Weiss

A Trónok harca két vezető showrunnere, David Benioff és D.B. Weissakik a producerkedés mellett rendszeresen kipróbálják magukat forgatókönyvíróként és rendezőként is, egy rövid időre szintén feltűntek a sorozatban. Az 5. évad 2. epizódjában (The House of Black and White) az Aryát kiképző orgyilkosok szentélyében ugyanis az ő arcuk is ott volt a felvehető maszkok között. 

George W. Bush

A készítők alighanem azért használták az 5. évadban a producerek arcát maszkként, nehogy úgy járjanak, mint anno a 2011-ben elstartolt 1. évadban. A záróepizódban (Fire and Blood) ugyanis abban a jelenetben, ahol Joffrey megmutatta Sansának Ned Stark levágott fejét, felbukkant egy karóra tűzve az előző amerikai elnök, Bush feje is. Ezt akár úgy is lehetett értelmezni, hogy a jellemzően demokrata Hollywood ezzel szúrt oda egyet a republikánusoknak. Pedig állítólag pusztán véletlenről volt szó: a stáb ehhez a jelenethez összeszedett minden létező levágott habszivacs fejet a kelléktárból, és köztük volt Bush elnöké is. David Benioff és D.B. Weiss az 1. évad dvd-kiadásának audiokommentárjában bocsánatot is kértek a malőrért – bár egyesek szerint ha ők ott nem említik ezt meg, akkor fel sem tűnt volna senkinek, és nem beszélt volna erről napokig a média.

Neil Marshall

A farkasemberes Démoni harcosokat és néhány Fekete vitorlák-epizódot jegyző Neil Marshall a 4. évadban a Falon volt tüzes íjász abban az epizódban, amit ő rendezett (9. rész, The Watchers on the Wall).

George R. R. Martin

Forrás: Joe Scarnici/Getty Images for Playboy

 

A Trónok harca tévésorozat alapját képező eredeti regényfolyam, a Tűz és jég dala-ciklus írója, G.R.R. Martin állítólag maga is felbukkant a sorozatban: Daenerys és Khal Drogo esküvőjén pentosi nemesként volt jelen. Igaz, ezeket a tömegjeleneteket végül újra kellett forgatni, amikor Dany szerepét végül Emilia Clarke kapta meg Elena Satine helyett. Később állítólag a 4. évadban is feltűnt az író, de soha senki nem szúrta még ki egy jelenetben sem (valószínűleg le sem forgatta, csak a tervezgetési fázisban mesélt róla egy korábbi interjújában).