2018-ban végre lesz élőszereplős Star Wars-sorozat?

Nem tudni, hogy a Disney feltámasztja-e a Star Wars: Underworldöt, de a fiatal Boba Fett ottani kalandjai illeszkednének a fiatal Han mozifilmjéhez.

Feltámadhat a George Lucas tervei alapján még 2005-ben kitalált, majd süllyesztőbe dobott Star Wars: Underworld tévésorozat - írja a Movieweb. Egy hibája van a hírnek: az egész egy IMDB-adatlapon és néhány Reddit fórumbejegyzésein alapul, a Disney és a Lucasfilm pedig egyáltalán nem erősítette meg hivatalosan, hogy 2018. december 15-re tényleg elkészülne egy Star Wars-tévésorozat.

Forrás: Lucasfilm

Valószínűleg inkább az lehet, hogy az IMDB-re valaki kiírta ezt a 2018-as premieridőpontot, a Disney pedig nem tartotta fontosnak, hogy levetesse vagy egy közleményben pontosítsa, mi is a helyzet az Underworlddel. Ez egyébként ugyanaz a sorozat, amit George Lucas még 2005-ben talált ki, és nagyjából a Star Trek-szériák mintájára képzelt el: emberek és habszivacs maszkokkal megoldható, humanoid űrlények kalandjai, kedvenc messzi-messzi galaxisunkban. Csak aztán osztott-szorzott, és arra jutott, hogy túl drága lenne az elkészítése ahhoz képest, hogy mennyi bevételt termelhetne vele a Lucasfilm.

Az persze jó kérdés, hogy Lucas miért nem kalkulálta bele a költségvetésbe a sorozatszereplőkkel eladott táskákból, bögrékből és akciófigurákból csordogáló, igencsak tisztességes bevételt, és hogy miért nem voltak ilyen anyagi természetű aggályai akkor, amikor a '90-es években az Ifjú Indiana Jones tévésorozatba öntötte számolatlanul a Lucasfilm dollármillióit - de ezekről már valószínűleg sosem fog beszélni.

Forrás: Lucasfilm / 20th Century Fox

Annál többet beszélt viszont a Star Wars: Underworldről Daniel Logan, aki a 2002-es A klónok támadásában Jango Fett fiát, a kis Boba Fettet alakította, és ő volt a karakter (valamint a kis klónkadétok) állandó szinkronhangja A klónok háborúja rajzfilmsorozatban is. A 29 éves színész 2008-ban azt mondta egy Total Film-interjúban, hogy a Lucasfilmnél a 2000-es évek közepén egy olyan tévésorozatot tervezgettek, amiben egy fiatal fejvadász és a tanítómestere utazták volna be keresztül-kasul a galaxist.

A széria hangulata viszont nem az első Star Wars-mozifilm eldugott bolygók titkait felfedezős, űroperás-kalandos világát igazodott volna, hanem inkább a '40-es évek film noirjaihoz hasonlított volna, és sűrűn lakott, bolygóméretű nagyvárosokban játszódtak volna az egyes epizódok. Daniel Logan állítása szerint maga is olvasott Underworld-sztorivázlatokat és -forgatókönyveket, amelyek végül mind a Disney-hez kerültek át, miután a cég megvásárolta a Lucasfilmet.

Forrás: Lucasfilm

Daniel Logan visszaemlékezéseit olvasva azért is van ráció abban, hogy mégiscsak lesz élőszereplős Underworld, mert a jövő évi soron következő, nagy Star Wars-blockbuster, a fiatal Han Solo és Lando Calrissian zsiványságairól szóló film a 7-8. részekkel és a Zsivány Egyessel ellentétben nem decemberben, hanem 2018. májusában kerül a mozikba. Miért nincs itt is év végi premier? Talán pont azért, mert a Disney és a Lucasfilm jövő év karácsonyára valami más nagy durranást tartogat - talán pont egy új tévésorozatot. De persze az is lehet, hogy az Underworld végül animációs széria lesz, a pletykák szerint ugyanis a Rebels a harmadik évad után véget ér majd, és biztosan kell majd azért valami új munka a Lucasfilm saját animációs részlegének.