8 poén a Shrek-filmekből, ami egyértelműen nem gyerekeknek való

Amikor az első Shrek kijött, mindenkit levett a lábával azzal, hogy a meseanimációktól megszokott jól fésült történet és az ártalmatlan poénok helyett egészen merész témákat is bevállaltak. A siker nem maradt el, és akár már jövőre mozikba kerülhet az ötödik egészestés film. Most egy szombat esti ismétlés miatt vettük elő a zöld ogrét.

1. Amikor Shrek az első filmben elindul a mocsárból Farquaad nagyúrhoz, megállnak egy pillanatra, hogy megcsodálják a várát. Szamár a hatalmas torony láttán rosszindulatúan felveti, hogy talán kompenzál valamit a vár ura ezzel a masszív építménnyel. Nem egy fergetegesen eredeti poén, de családi moziban mindenképp szokatlan.

2. A második rész szekeres üldözési jelenete a bombasztikus narrációval a mai rendőrös realityket parodizálja. Emellett röviden utalnak arra a Ford Broncóra, ami OJ Simpson legendás autós üldözésének főszereplője volt. Annak idején több mint 90 millió amerikai követte a tévére tapadva, ahogy OJ két órán át menekül élő adásban a rendőrök elől a fehér Fordjával. A jelenet végén Csizmás Kandúrnál egy kis zacsi macskamentát is találnak, mikor a falhoz szorítva megmotozzák. Persze a legendás bérgyilkos tagadja, hogy a cicákat megbolondító növényi származék az övé volna.

 



3. Amikor a varázstükör bemutatja Farquaad nagyúrnak, melyik hercegnők kezét szerezhetné meg, hogy valódi királlyá válhasson, a prezentáció stílusa A Nagy Ő típusú realityket és a párkereső tévéshow-kat parodizálja. Amikor Hamupipőke után Hófehérkét kommentálja, a tükör megjegyzi, hogy bár hét férfival él, nem könnyűvérű nő.



4. Erősen altesti, de csak diszkréten felsejlő poén, amikor Farquaad nagyúr a varázstükörben Fionát bámulja az ágyából a kezében egy martinivel, és a nagy kukkolásban a takaró egy picikét megemelkedik. A nagyúr be is les az ágynemű alá, hogy elégedetten megcsodálja az eredményt.

 



5. A Harmadik Shrekben a főszereplők elsétálnak egy hintó mellett, amiből egy feltűnően lelazult férfi száll ki, majd beszól a társának, hogy ne szívja el az összes füstölőjét. Itt nyilvánvalóan arra akartak célozni, hogy a hintó utasai be vannak tépve, de a gyerekeknek ez a poén nyilván nem mond semmi extrát.

6. Az első részben épp Fiónával ül a tábortűznél Shrek, miközben Szamár álmában épp egy nőt hódít meg. Még mielőtt komolyra fordulhatnának a dolgok, Shrek felébreszti reggelizni.

7. Amikor a Jótündér Keresztanya gyárában a munkások színes üvegeket pakolásznak a futószalagra, az egyik üvegen a Viagra felirat olvasható.

8. Amikor Fiona megküzd Robin Hood csapatával, az a Mátrix legelső jelenetére utal, amiben Trinity végtelenül menő mozdulatokkal intéz el egy egész csapat mezei rendőrt, akik csúnyán alulbecsülték a képességeit.