A hosszú éjszaka – ez lett a Trónok harca-előzménysorozat címe

Naomi Watts a főszereplő, a történet a Hősök Korában játszódik, lesznek benne Mások is.

Valóban The Long Night, azaz A hosszú éjszaka  lett az öt Trónok harca spin off egyikének a címe, pont úgy, ahogy azt George R.R. Martin a nyáron elpletykálta a blogján. Az új sorozat szintén Westeros kontinensén fog játszódni, de évszázadokkal korábban, mint a mostani események, egy baljósan sötét korszakban. Persze a nagy múltú nemesi házak már ekkoriban is léteztek, így biztosan lesznek benne olyanok, akiknek Stark vagy Lannister a családneve.

A sorozat főszereplője Naomi Watts lett, akinek a karakteréről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy karizmatikus, ármánykodó előkelőség, tele sötét titkokkal. A vezető forgatókönyvíró és a showrunner Jane Goldman, aki korábban olyan filmeken dolgozott, mint a Ha/verA fekete ruhás nő, a retró X-Menek és a Kingsman 1-2. Korábban személyesen is járt Martinnál, tanácsokat is kapott az írótól, aki ebben a sorozatban már csak egy „story by” kreditet fog.

Hősök Kora végét Martin azért elég jól kidolgozta az eddigi könyveiben, jó forgatókönyvíróknak ideális alapanyag. Ez volt az az időszak, amikor az Elsők eleinte az erdők gyermekei ellen háborúztak, de aztán békét kötöttek, végül azonban be kellett hódolniuk a keletről érkező andalok seregeinek. A korszak legendás hőse volt többek között a Vas-szigetek sárkányölő Szürke Királya, aki egy sellőt vett feleségül (tőle származtatják magukat a Greyjoy-ok), Lann, a Lannister-házat megalapító ravasz cselszövő, aztán a Sólyomlovag, aki egy világcsavargó andal kalandorként győzött a Hét Csillag csatájában, megszerezve ezzel a Völgy feletti uralmat (ő az Arrynok ősapja) és végül a Startok mitikus királya, Építő Brandon, aki felismerte, hogy a vadak és a Mások jelentik az igazi veszélyt Westerosra, ezért felépíttette a Falat.

A Trónok harca utolsó évada 2019 első felében fog adásba kerülni az HBO-n, így A hosszú éjszakát leghamarabb 2020-ban fogjuk látni. (via Independent)