A nyolcvanas évek legjobb vámpírfilmjéből készül sorozat

Rob Thomas Pán Péterbe oltott vámpírsorozattal dolgozza fel az egyik legjobb vámpírfilmet, Az elveszett fiúkat.

A Veronica Mars és az iZombie című sorozatok készítője, Rob Thomas Az elveszett fiúk című, Joel Schumacher által rendezett vámpírfilmből készít sorozatot - adta hírül a slashfilm.com. Thomas ambiciózus tervvel állt elő:  a készülő széria minden évada egy-egy évtizedet ölel majd fel. 

A hét évadra tervezett sorozat első szezonja 1967-ben, San Franciscóban játszódna. A sorozatról - szerkezetét leszámítva - viszonylag kevés információval rendelkezünk, de a filmes szakember Collidernek tett nyilatkozatából azért pár dolog kiderül.
Az első évadban megtudhatjuk, hogy a testvérpárt hogyan környékezték meg a vámpírok, és hogyan lettek ők is a vérszívó csapat tagjai, és az is kiderül, hogy miért akarnak örökre 22 évesek maradni. Egy kis Péter Pános beütése is van a dolognak: ha csatlakozol a vámpírokhoz, soha nem kell felnőnöd. Az életed csupa szórakozás, és minden nap kísértheted a sorsod, ha egyszer halhatatlan vagy. Thomas azt is elmondta, hogy sokat olvasott az eredeti film írójának szándékairól, arról, hogy hogyan gyomlálta ki végül szinte az összes Péter Pán-vonatkozást a végleges verzióból. Thomas szembemenne ezzel az elképzeléssel, és igyekszik visszahozni ezeket az utalásokat a sorozatba.

A vámpírok valószínűleg kevésbé lesznek szadisták, mint az eredeti verzióban. Thomas arról beszélt, hogy míg az eredeti filmben a vámpírok a rosszak, addig a sorozatban nem akarja, hogy ennyire fekete-fehér legyen a helyzet.

A Pán Péter-vonalra visszatérve: az eredeti filmben Kiefer Sutherland karakterének neve kezdetben Peter volt, és persze ott van még Wendy és John is, ahogy a Pán Péter mesében is. Schumacher nem igazán szerette a Janice Fischer és James Jeremias által írt forgatókönyvet: az ő megközelítésükben egy családi kalandfilm lett volna, ahol a gyerekeket általános iskolás vámpírokkal eresztették volna össze. Schumacher „öregített” a karaktereken, és az egésznek egy sötét tónust adott, így szinte az összes Pán Péter-utalás ment a kukába. Ezen változtat majd a sorozat.