A PORT.hu olvasók kedvenc filmjét is leadják szombaton

A remény rabjai mellett több jó filmet is láthatunk a hétvége első napján, lesz a Csillagok között, a Match Poiunt és a Palmetto is.

A testrablók támadása - Film Mánia, január 19. szombat, 14.10h

Egy meteorbecsapódás után kozmikus mikroorganizmusok támadják meg a Földet. Csak egy dologhoz értenek, de ahhoz remekül: kísérteties pontossággal tudnak külsőleg leutánozni bármely emberi lényt. Matthew Bennell csodálkozva észleli, hogy legjobb ismerősei sorra megváltoznak - mintha csak kicserélték volna őket. És úgy tűnik, egyre többen vannak az idegen akarat hatása alatt álló bábok és egyre kevesebben a valódi emberek. Lassan már senki sem bízhat senkiben, ám a támadást mégis meg kell állítani. Bennell megpróbál a titok végére járni.

A kábelbarát - AMC, január 19. szombat, 16.45h

Chip egy flúgos kábeltévé szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven Kovak lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs.

A kárhozat útja - Film Now, január 19. szombat, 18h

Minden apa hős a fia szemében. Michael Sullivan (Tom Hanks) tisztességes polgár és jó családapa, de fia egy nap rájön, hogy napközben bérgyilkosként dolgozik. Hamarosan Rooney (Paul Newman) is rájön, hogy a fiú szemtanúja volt egy gyilkosságnak. Bérgyilkosok indulnak apa és fia után, ők azonban nem adják meg magukat könnyen. Segítségül hívják Al Capone egyik emberét, de minden és mindenki ellenük fordul. És a nyomukba ered Maguire (Jude Law), a veszedelmes gyilkos.

Top Gun - Paramount Channel, január 19. szombat, 18.45h

Mitchell hadnagy (Tom Cruise), becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA haditengerészetének elitképőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légimutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlotte-tal kapcsolatos (Kelly McGillis), aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Mavericket a tananyagon túlmenő titkokba is.

Piccadilly Jim - M3, január 19. szombat, 20h

A '30-as évek Angliájában, megértő apjához és sznob anyjához költözik vissza a léhűtő Jim Crocker, miután elvesztette állását egy New York-i lapnál. Jim egy társasági rovatot vezetett az újságnál, Picadilly Jim álnéven, de botrányos életvitele miatt a szerkesztőség hamar megvált tőle. A népszerű rovatot most már más írja, de az olvasók még mindig Picadilly Jim nevét találják a cikkek alatt.
Nem csak az nem változott, Jim sem változtatott az életmódján - Angliában ugyanúgy rendszeres látogatója a puboknak és ismételt főszereplője a botrányos veszekedéseknek (mint New Yorkban). Aztán egy szép napon Jim megismerkedik a gyönyörű Ann-nel, akiről hamar kiderül, hogy anyja testvérének mostoha-unokahúga és egy őt érintő negatív kicsengésű cikk miatt zsigerből gyűlöli Picadilly Jimet. Jim tudja, hogy már eleve nincs esélye a lánynál, ha a saját nevén mutatkozik be, ezért úgy dönt, hogy saját lakájának adja ki magát és így próbálja meg becserkészni Annt.

A szépség és a szörnyeteg - Film Now, január 19. szombat, 20h

A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.

Egy ropi naplója: Testvérháború - Comedy Central, január 19. szombat, 20h

Greg Heffley, a srác, aki bebizonyította, hogy egy ropi is lehet menő, visszatér és újból elképesztően vicces. Megszabadult néhány őt sújtó szörnyű átoktól, és nyugodtan kezd neki a hetedik osztálynak. Magabiztossága a régi, a barátai is mind megvannak, de a feszültség fokozódik: szemet vet az új csajra, a tüneményes Holly Hillsre. Otthon viszont nem állnak túl jól a dolgok, különösen Rodrick, Greg bátyja miatt. Hősünknek rá kell jönnie, hogy van, ami még az általános iskolánál is rémségesebb - az ember saját családja.

Csillagok között - Film+, január 19. szombat, 20.30h

A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

Match Point - Filmcafé, január 19. szombat, 21h

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) a jóképű és megnyerő modorú fiatalember bármire hajlandó, hogy gazdag legyen. Kap is a lehetőségen, amikor egyik tanítványa, a tehetős Tom (Matthew Goode) a pártfogásába veszi. A simulékony Chris behálózza Tom nővérét, Chloét (Emily Mortimer) és rövid időn belül feleségül is veszi. Hamarosan azonban szemet vet Tom menyasszonyára, Nolára (Scarlett Johansson) is, aki enged a bűnös csábításnak.

Derült égből Polly - SuperTV2, január 19. szombat, 21h

Reuben kockázatelemző menedzser, mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés. Vagy mégis? Imádott hitvese megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reubennek, élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetőség, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt: most az egyszer a véletlenre bízza magát. Lehet, hogy nem kellett volna. Polly alaposan felforgatja az életét.

Aludj csak, én álmodom - Cool, január 19. szombat, 20.55h

Lucy (Sandra Bullock) élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek (Peter Gallagher) hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman). Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?

A tégla - Duna Tv, január 19. szombat, 22.15h

Az ír maffia legtehetségesebb fiatal tagja felvételizik a Massachusettsi Rendőrakadémiára. Azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak. Ám egy másik fiatal rendőrtiszt hasonló feladatot kap: neki Boston nagyhatalmú bűnszövetkezetébe kell jelentkeznie, hogy ott lehetőleg a keresztapa közelébe kerüljön. A két beépített ember jól végzi a munkáját. Mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy kéme a közelükben: amelyikük hamarabb leleplezi a másik kémet, az talán életben maradhat végül.

A remény rabjai - Prime, január 19. szombat, 23.25h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

Palmetto - Viasat3, január 19. szombat, 23.25h

Harry Barber újságíró mások bűnei miatt ült börtönben. Leültették más helyett, pedig nem fogadott el kenőpénzt, csak szemet hunyt bizonyos városi ügyletek felett. Szabadulásakor úgy tűnik, hogy minden jóra fordul. Két év börtön után Harry vissza akarja szerezni becsületét. Csakhogy legális úton nem megy neki.
Régi barátnője, Nina minden szó nélkül visszafogadja. Egy titokzatos, ám rendkívül vonzó asszony, Rhea pedig könnyű, ám annál jövedelmezőbb munkát ajánl számára. Úgy érzi, rámosolygott végre a szerencse. A feladat egyszerűnek tűnik: Harry úgy tesz, mintha elrabolná Rhea dúsgazdag férjének egyetlen leányát. Átveszi az 500 ezer dolláros váltságdíjat, majd megosztozik rajta az ifjú hitvessel és az igencsak életrevaló, tizenéves lánnyal. A terv tökéletes, gyakorlatilag teljesen veszélytelennek tűnik, ráadásul mindenki csak nyerhet az ügyön. Kivéve Harryt. Kiderül, hogy főhősünk ismét a rossz oldalt választotta: a korábbinál is hosszabb büntetésre számíthat, ha nem sikerül tisztáznia magát.