A punk legnagyobb nevei egy tévésorozatban

A többek közt Marky Ramone, John Lydon és Flea részvételével készülő szériának Iggy Pop lesz a producere.

Az egyszerűen Punk címre hallgató tévés alkotás dokumentumsorozat lesz, amelyben megszólal a hetvenes évekbeli eredeti punkéra minden fontosabb szereplője. A négyrészes széria jövő március 11-én debütál az amerikai Epix csatornán.

A Punk számára olyan előadókkal készítenek interjúkat, mint John Lydon (Sex Pistols), Marky Ramone (Ramones), Wayne Kramer (MC5), Jello Biafra (The Dead Kennedys) vagy Debbie Harrie és Chris Stein (Blondie).

Iggy Pop egy idén nyári koncerten. Forrás: Jim Dyson / Getty Images

 

De a sorozatban megszólalnak majd olyan zenészek is, akik ugyan nem punk zenét játszanak, de nagy rajongói a műfajnak. Ők olyan nagy nevek közül kerülnek ki, mint Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Flea (Red Hot Chili Peppers) és Duff McKagan (Guns N’ Roses). És persze nem hiányoznak majd a zeneipar kulcsfigurái sem: az Elektra Records vezetője, Danny Fields, Legs McNeil újságíró és Penelope Spheeris rendező (Wayne világa) segítenek feltérképezni a korabeli punkszcénát.

„A punk történetének felfedezése és újbóli átélése igazi szerelemprojekt volt a számomra. A punk azon tulajdonsága, hogy generációkon képes átívelni a kultúrában, a zenében és a stílusban egyaránt,

egy olyan történet, amit mindenképpen el kell mesélni. Szóval hajrá!”

– nyilatkozta a Punk másik executive producere, John Varvatos, aki nemcsak Iggy Pop jó barátja, de híres divattervező és lemezkiadó-tulajdonos is.


(via NME)