A rokonok perelni akarják a Pistoriusról szóló film alkotóit

Oscar Pistorius, az amputált lábú futóbajnok 2013-an lelőtte a barátnőjét, ezért tavaly hat év börtönre ítélték. A család szerint igaztalanul torzít a film.

Oscar Pistorius, dél-afrikai rövidtávfutó, paralimpiai bajnok azzal vált híressé, hogy ő volt az első amputált lábú versenyző, aki befejezett egy olimpiai versenyszámot. Később azonban másról híresült el:  2013 Valentin napján négyszer rálőtt modell barátnőjére, Reeva Steenkampra, aki belehalt a sérüléseibe. Pistorius váltig állította, hogy idegen behatolónak vélte, ezért tüzelt, de a bíróságon végül szándékos emberölésért hat év börtönre ítélték.

A Lifetime tévécsatorna rafkósan Blade Runner Killer című filmje a futó és a modell kapcsolatát, a gyilkosságot és a tárgyalótermi eseményeket meséli el. A Pistorius családja szerint azonban nem az igazságot, hanem azt a hamis képet mutatja be, amit az igazságszolgáltatás igyekezett ráhúzni a futóra. A férfi ugyanis végig ártatlannak vallotta magát, és tanúvallomásában azt állította, hogy idegen behatolónak vélte a lányt, és ijedtében lőtt. A tárgyalások során azonban egyre inkább féltékenységből fakadó szándékos emberölésnek tűnt a dolog. A film felidézi a pár a tragédiát megelőző, heves vitáit is, így a hozzátartozók szerint Pistoriust már eleve úgy mutatják be, mint aki tényleg szándékosan gyilkolt, ezért jogi útra akarják terelni tiltakozásukat. (via The Guardian)