A szépség és a szőrös pasas - Felkoppintva

A szép lány és a léha, nem túl attraktív srác egyéjszakás kalandja természetesen terhességet eredményez, ami a való életben nem túl vicces, itt viszont rendkívül szórakoztató.

Szokás utálni Seth Rogent. Mert mindig ugyanazt a fazont játssza, amiben persze van valami, mert füvezik, és erről sokat beszél – hadd füvezzen, engem nem zavar – és mert zsidó, és erről is sokat beszél, de hát annak született, és a témát amúgy is elég sokan hozzák fel. Nos, én szeretem Rogent, egyszerűen szimpi, ennél fogva a legtöbb filmjét is szeretem, és vevő vagyok a humorára. És vevő a humorára Judd Apatow is, akivel ezer éve dolgozik együtt, és aki ebben a filmben adta meg neki élete első főszerepét.

Felkoppintva

A 2006-os Felkoppintva egyébként Apatow egy évvel korábbi hatalmas sikerű vígjátéka, a 40 éves szűz folytatása lett volna, de hamar kiderült, hogy ebben a sztoriban van elég anyag ahhoz, hogy megálljon a saját lábán. És kiderült, hogy megáll a saját lábán, hiszen az össze nem illő pár alig 30 millió dollárból készült története már az első körben 220 millió felett hozott, imádták a nézők és a kritikusok, és azóta is gyakran adják le a tévében. De miért is olyan különböző ez a pár? Mert a szép szőke Alison, keményen dolgozó, ambiciózus tévériporter, míg Ben se nem szép, se nem szőke, se nem dolgozik. Még ezer éve volt egy balesete, azóta is kapja érte a kártérítést, ebből él – közösen mihaszna haverjaival. Akikkel egész nap szívnak, piálnak, videójátékon játszanak, és szívatják egymást. Mintha 16 évesek lennének.

Felkoppintva

Alisonnak és Bennek soha sem szabadott volna találkoznia, de egy este ugyanott buliznak, ugyanannyit isznak – sokat – majd egy ágyba keverednek. És mivel a srác egy balfék, a lány teherbe esik, és valamiért úgy dönt, megtartja a babát, egyedül vagy Bennel, majdnem mindegy, de lehet, hogy nélküle. A srác azonban szeretne megváltozni, és ehhez kapóra jön Alison kicsit harapós nővére és annak nagyon jó fej férje (Paul Rudd). És aztán elkezdenek alakulgatni a dolgok, de a Felkoppintva nem a történet miatt jó elsősorban, hanem a hangulata miatt. És itt jön a képbe a haverság, mert itt mindenki a való életben is barát, vagy ha nem az, akkor családtag, mint Leslie Mann, aki a rendező férje, és aki a saját gyerekeivel játszik együtt.

Felkoppintva

A haverokat játszó Jason Segel, Jonah Hill és Jay Baruchel is ezerszer játszott már együtt, tökéletesen érzik egymás humorát, jó őket nézni, még akkor is, ha a való életben nem feltétlenül szeretnél ilyen pasasokat mondjuk szomszédként. Talán ezért is érezte magát kívülállónak a női főszereplő Katherine Heigl, aki a film egyik vagy talán egyetlen gyenge pontja – és aki többször nyilatkozta, hogy mennyire nem jött át neki a történet és az egész lökött hangulat.

FElkoppintva