A Szex és New York sztárjai mindent feltártak hírhedt összeveszésükről

Három főszereplő és a sorozat és a filmek író-rendezője mesélt róla, hogyan nem jött össze Kim Cattrall miatt a harmadik rész.

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis színésznők és Michael Patrick King alkotó egy podcastben meséltek el mindent, amit a népszerű széria nagyjátékfilmes verziójának sokáig tervezett harmadik darabjáról tudni lehet. Cattrall nem vett részt a beszélgetésen: szóvivőjén keresztül azt üzente, korábban már mindent elmondott a Szex és New Yorkról, amit mondani akart.

King az adásban elmondta, hogy a feszültség a Samanthát alakító színésznő és a másik három sztár között nem új keletű, már a sorozat eleje óta fennáll, mivel Cattrall sosem tudta megemészteni, hogy – a többiekkel együtt – kevesebb pénzt kap, mint Sarah Jessica Parker. Parker volt ugyanis a legnagyobb név a résztvevők közül: egy már befutott mozisztár, aki nem kis kockázatot vállalt az HBO sorozatával.

Forrás: InterCom

 

„A sorozat nem is születhetett volna meg, ha nem lett volna ott Sarah Jessica a sztárunknak. Kim nem állt a karrierje csúcsán, Kristin még nála is alatta állt ismertségben, Cynthia pedig színpadi színésznő volt, és

a szerződéseik természetesen tükrözték a státuszukat”

– magyarázta King. Egy másik író-producer, Amy Harris szerint az áll a történtek mögött, hogy Cattrall valamiért már nem szeretné eljátszani Samanthát, és most megpróbálja úgy beállítani, hogy azért nem akar visszatérni, mert a többi szereplő – élükön Parkerrel – aljas volt vele a forgatásokon.

Parker pedig saját bevallása szerint keményen próbálkozott, hogy létre jöjjön a harmadik film. Számos tárgyalást folytatott Cattrall menedzserével, hogy meggyőzze a színésznőt. Cattrall azonban állítólag olyan feltételeket szabott, amelyek mellett a stúdiónak már gazdaságilag nem érte volna meg vele forgatni (a sztár azt szerette volna, ha a Warner Bros. több más produkciót is legyárt vele, bár ezt ő maga később cáfolta).

Miközben Cynthia Nixon és Kristin Davis elhatárolódott a történtektől, és nem voltak hajlandóak megnyilvánulni a Kim Cattrallt érintő kérdésekben, a soha meg nem valósuló harmadik részről sokat megtudhattak a műsor hallgatói. A legnagyobb SPOILER! az volt, hogy kiderült, a harmadik filmben Mr. Big már a sztori legelején meghalt volna (a forgatókönyv szerint szívrohamot kap zuhanyzás közben). A sztárok és az alkotók közül emiatt egyébként többen arra tippeltek, hogy mivel a film így nagyrészt azt mutatta volna be, hogyan dolgozza fel Carrie szerelme halálát, Cattrall úgy találta, mindez nem elég izgalmas az ő karaktere számára.


(via The Hollywood Reporter)