A Trónok harca Jaime-je könnyedén elbánna a hekkerekkel

Nikolaj Coster-Waldau forradalmi ötlettel harcolna az HBO-tól adatokat lopkodók ellen.

Életszerű ötlettel állt elő az Entertainment Weekly Morning Live című rádióadásban a Trónok harca Jaime Lannistere, Nikolaj Coster-Waldau. A 47 éves dán sztár szerint nagyon egyszerűen meg tudná oldani az HBO azt, hogy a hekkerek ne tudják szivárogtatni ki idő előtt a széria forgatókönyvét (ahogy ezt tették például egy héttel ezelőtt):

Szerintem egyszerűen vissza kellene állni arra a rendszerre, hogy a kezünkbe nyomják a forgatókönyvet, és kész! Csak kinyomtatott lapokat kapnánk, semmi email meg digitális cucc!

A színész szerint tehát vissza kellene állnia az HBO-nak a hagyományos, analóg adattovábbításra, és akkor nem történnének olyan bakik, mint amitől hetek óta hangos a sajtó: 6 millió dollárt követelő hekkerek loptak el 1,5 terrabájtnyi anyagot a csatorna szerveréről. Ezek között voltak Trónok harca-epizódok és forgatókönyvek (így szivárgott ki idő előtt maga a 4. rész valamint az 5. rész sztorija), Ballers- és Room 104-forgatókönyvek, Curb Your Enthusiasm-epizódok és egy magas rangú HBO-főnök havi költségelszámolása is. A hekkertámadás ügyében egyébként már négy embert őrizetbe vettek a rendőrök. (via Looper)