Az éjfekete vígjátékok egyik gyöngyszemét is megnézhetjük szerdán

A Fargo mellett Csupasz pisztoly-filmekkel is kikapcsolódhatunk.

A specialista - Film+, október 21. szerda, 18.45h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 - Paramount Channel, október 21. szerda, 19.20h

Dr. Meinheimer az elnök tudományos tanácsadója. A neves tudós új felfedezése csapást mérne az atomenergia-lobbira. A férfit azonban elrabolják, és egy hasonmást ültetnek a helyére, aki egészen más vonalat képvisel. Drebin hadnagy persze rájön a turpisságra, arra, hogy a gátlástalan Quentin Hapsburg keze van a dologban. Dr. Meinheimer nyomát kutatja, és a régi szerelmére bukkan. Jane Spencer a doktor titkárnője. Miközben Drebin a tőle megszokott módon beleveti magát az ügybe, Jane és közte újra fellángol a régi szenvedély. Meg is perzselődnek rendesen.

 

Sully - Csoda a Hudson folyón - Viasat3, október 21. szerda, 21h

2009 telén az egész világ egy csoda lázában égett: egy kiváló pilóta, Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le, és így megmentette 155 utasa életét. De miközben a világ hősként ünnepelte a kapitányt, és a híradások mind kivételes ügyességéről és lélekjelenlétéről szóltak, vizsgálat indult. És amire a vizsgálat során fény derült, az egyáltalán nem a pilóta megbecsülését szolgálta. Sőt, azzal fenyegetett, hogy soha többé nem vezethet repülőgépet...

 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Paramount Channel, október 21. szerda, 21h

A nyugdíjas életet nem Drebin hadnagynak találták ki. Ráadásul nincs nyugta, a felesége, Jane gyereket szeretne, a régi kollégái meg állandóan munkával zaklatják. Vérbeli zsaru lévén Drebin képtelen ellenállni a kísértésnek. Különösen, amikor megtudja, hogy egy nehézfiú bombamerényletet készül végrehajtani a filmvilág ünnepén, az Oscar-díjátadó gálán. A titkos akció keretében Drebint rosszfiúnak álcázzák, és bevonul a börtönbe, ahol a híres gengszter, Rocco cellatársa lesz. Feladata, hogy a bizalmába férkőzzön, és minél többet megtudjon a fickó legújabb tervéről.

 

Spíler - AMC, október 21. szerda, 21h

Régen minden szélhámos és bérgyilkos tudta, mit illik és mit nem, ám ma már nem tisztelik az öregeket az alvilágban. Amikor egy orosz banda ravaszkodásainak köszönhetően több millió dollár kerül egy kis bőröndbe, a városban minden gyanús alak úgy érzi, hogy eljött az ő ideje. Mind közül a legarcátlanabb One Two (Gerard Butler), aki a csinos könyvelő, Stella (Thandie Newton) és a korrupt politikus (Tom Wilkinson) látszólagos támogatásával hajt rá az adómentes jövedelemre.

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - Film+, október 21. szerda, 21h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

Üvegtigris 3 - Mozi+, október 21. szerda, 21h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi _ ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd _ bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali _ bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad... Elindul hát egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali pedig játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali _ tudtán kívül _ magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl...

 

Dogman - Kutyák királya - Duna Tv, október 21. szerda, 21.45h

Marcello szerény, visszahúzódó jellem. Egyszerű életet él Róma külvárosában, csendes hétköznapjait kutyakozmetikájának üzemeltetése tölti ki. Boldog embernek vallja magát, akit mindenki szeret. Van egy bájos lánya, akinek igyekszik mindent megadni, még akkor is, ha ezért kétes ügyletekbe kell időnként keverednie. Egy napon Simone, a helyi gengszter komoly szerepet szán Mercellónak egy nagyobb lopás előkészítésében, és bár ő ellenkezik, végül kénytelen igent mondani a férfinak. Ez a döntés azonban az egész életét megváltoztatja. A 2008-ban számos Európa filmdíjat és Cannes-i díjat elnyert Gomorra rendezője, Matteo Garrone ezúttal egy 80-as években történt valós bűnesetet dolgoz fel a tőle megszokott kifinomult szociodrámás eszközökkel. A főszerepet játszó Marcello Fonte elnyerte a legjobb alakításért járó díjat mind Cannes-ban, mind az Európai Filmdíjon. És persze a kutyák alakítása is díjat ért Cannes-ban.

 

Fargo - Paramount Channel, október 21. szerda, 22.45h

Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul _ s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie. A Coen testvérek a fekete vígjátékok egyik gyöngyszemét alkották meg, amit a számos Oscar-jelölés és a végül elnyert két aranyszobor is bizonyít.

 

Sikoly 4. - Moziverzum, október 21. szerda, 22.55h

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.