Az új Bűbájos boszorkák feminista lesz, bejelentették az egyik új főszereplő nevét is

Shannen Doherty szerint már az eredeti sorozat is a nőkről szólt, és erőt adott nekik, és visszatetszőnek tartja, hogy úgy tűnik, a reboot alkotói nem ismerik el a klasszikus érdemeit. Bejelentették az egyik új főszereplőt is.

Az 1998 és 2006 között futott, 8 évadot megélt Bűbájos boszorkák ma is igen népszerű, és a magyar tévécsatornák is sűrűn ismétlik. A The CW (náluk fut az ArrowA zöld íjász, a Flash - A villám, A holnap legendái, a Supergirl, az iZombie, A visszatérők és a Supernatural) újjáéleszti a három nővér történetét, de nem az eredeti szereplőkkel - azaz rebootolják a sorozatot. Vagy remake-elik, kinek hogy tetszik.

Az első bejelentett főszereplő Melonie Diaz, ő fogja alakítani a leszbikus Melt, aki egy tragikus esemény után rájön, hogy képes manipulálni az időt. Az alkotók azt nyilatkozták, hogy a reboot egy vicces, pörgős, feminista sorozat lesz.

Shannen Doherty, aki az eredeti egyik bosziját alakította, Twitteren írta meg rosszallását. Szerinte a sorozat mindig is arról szólt, hogy erőt adjon a nőknek, és az, hogy hangsúlyozzák a reboot feminizmusát eléggé visszatetsző és valamelyest sértő is. Amikor egy rajongó megkérdezte tőle, hogy ha zavarja ez a feminizmus, akkor milyen volt a sorozat az ő idejében? De Doherty elintézte azzal, hogy számított az ilyen kommentekre, amit csak olyan írhatott, aki soha nem látta a sorozatot, csak olvasott róla.

Végül azzal zárta mondanivalóját, hogy mindenki követ el hibákat, és a negatív visszajelzések hatására a CW talán alaposabban végiggondolja a reboot koncepcióját.(Forrás: NME)