Benedict Cumberbatch cinikus alkoholistát játszik

A Patrick Melrose szatirikusan mutatja be a dúsgazdagok életét.

Úgy tűnik, a nárcisztikus, nagyképű seggfej szerepét mintha csak neki találták volna ki, hiszen Benedict Cumberbatch Sherlock Holmes és Doctor Strange után ismét egy óriási egójú szociopatát játszik a Patrick Melrose című, Edward Dt Aubyn regényeiből készült öt részes minisorozatban.

A címszereplő egy skizoid, öngyilkos hajlamú alkoholista, és az ő, meglehetősen zűrös életéről, nyomorult gyerekkoráról szól a történet, ami afféle szatírája a gazdagok züllöttségének. A sztori három idősíkban játszódik: az 1960-as évek Dél-Franciaországában, az 1980-as évek New Yorkjában, és az Egyesült Királyságban, a 2000-es évek elején.

Cumberbatch mellett Jennifer Jason Leigh-t, Hugo Weavinget és Holliday Graingert láthatjuk a fontosabb szereplők közt - Graingert a J.K.Rowling kiváló krimijeiből készült Cormoran Strike című sorozatban ismerhettük meg mint a féllábú, melankolikus nyomozó társát.

A sorozatot Edward Berger, a Volt egyszer két Németország rendezője jegyzi, és minden egyes epizód az eredeti regénysorozat egy-egy kötetét dolgozza fel. (Forrás: Looper)

 

 

 

I