Brad Pitt egyik legviccesebb szerepében - pénteken a tévében

Műsorra tűzik a Coen testvérek Égető bizonyíték című filmjét, de emellett is lesz több szórakoztató néznivaló a tévében.

A piszkos tizenkettő - AMC, augusztus 14. péntek, 18.15h

Az amerikai hadsereg sokat tapasztalt katonája, Reisman őrnagy azt a feladatot kapja, hogy veszélyes bűnözőkből képezzen ki egy alakulatot, mely képes lesz végrehajtani minden idők egyik legnehezebb és leglehetetlenebb kommandós akcióját. A megszállt Franciaország területén, egy szigorúan őrzött kastélyban magas rangú náci tisztek pihenik ki a háború fáradalmait. A cél az ő elpusztításuk. Ezért tizenkét halálra ítélt katona szokatlan ajánlatot kap a hadseregtől: ha önként részt vesznek a kommandós akcióban és túlélik a bevetést, kegyelmet kapnak. Mindenki igent mond, s kezdetét veszi Reisman őrnagy és a piszkos tizenkettő küldetése.

 

James Bond: A világ nem elég - Moziverzum, augusztus 14. péntek, 18.20h

James Bondnak egy meggyilkolt olajmágnás látszólag védtelen lányát kell megvédenie a rá leselkedő veszélyektől. Egy szó szerint "agyafúrt" gonosztevővel kell felvennie a harcot: Renarddal, akiről nem tudni, hogy őrült tervei az agyában megragadt puskagolyónak köszönhetően születtek, vagy éppen őrült tervei miatt kapta a golyót. Ami biztos: a "baleset" óta még veszélyesebb, mint valaha, ugyanis azóta nem érez fájdalmat. Bondnak a mundér becsületét is védenie kell: a szolgálat főhadiszállását terrortámadás éri és a 007-es szeretett főnöke, M is a gonosztevők fogságába esik.Kapzsiság, bosszú, világuralom az olaj hatalmán keresztül, csúcstechnikájú terrorizmus. Ez csak néhány összetevője a 007-es ügynök kalandjának, mely Spanyolországban, a bilbaói Guggenheim Múzeumban kezdődik, és a Temzén folytatódik egy látványos, őrült tempójú hajósüldözéssel, ahonnan hősünk előbb a skót Felföldre megy, majd túlél egy lavinát a Kaukázuson és egy potenciális nukleáris robbanást egy hatalmas törökországi olajvezetékben.

 

Díva - Film4, augusztus 14. péntek, 20h

Ali (Christina Aguilera) egy vidéki lány, aki Los Angelesbe megy, hogy gyönyörű hangjával csinálja meg álmai karrierjét. Miután nem sikerül neki a felvételi a The Burlesque Lounge-ba, Tess (Cher) klubjában kezd el dolgozni pincérnőként, ám nem adja fel a harcot és tovább küzd, hogy sikerüljön megvalósítania álmát. Rövid időn belül Ali élete felpezsdül: új barátot szerez egy elismert táncos, új hódolót a csapos-zenész Jack és ádáz ellenséget egy féltékeny színésznő személyében. Amikor pedig egy menedzser is felajánlja neki a segítségét, Ali újra a színpadon találja magát.

 

Harry Potter és a félvér herceg - Viasat3, augusztus 14. péntek, 21h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

 

Párosban a városban - Paramount Channel, augusztus 14. péntek, 21h

A reklámszakember Henry fontos munkamegbeszélésre New Yorkba megy. Útjára elkíséri felesége, remélve, hogy sikerül újból felpezsdítenie kihűlőfélben lévő házasságukat. A kiszámítható üzleti útnak induló túrából balszerencsés események szédítő sorozata kerekedik a Central Parktól kezdve Greenwich Village-en át a Times Square-ig. A kimerült pár végül egy luxushotelben köt ki. Itt találkoznak Mersault-val, a dölyfös, arisztokratikus hoteligazgatóval, aki belekeveredik Nancy és Henry magánéleti krízisébe.

 

Égető bizonyíték - Film Mánia, augusztus 14. péntek, 21h

A Linda (Frances McDormand) a krosodó fitneszedző, és kollégája, Chad (Brad Pitt) találnak egy különös lemezt. Kiderül, hogy egy CIA-ügynök, az alkoholista Osbourne Coxot (John Malkovich) visszaemlékezései vannak rajta, akit nemrég rúgtak ki a szervezetből, ráadásul a felesége is válni akar. Linda és Chad pénzt szimatol. Először megpróbálják megzsarolni a férfit, majd amikor ez nem jön össze, az orosz követségre mennek szerencsét próbálni.

 

Csak egy kis pánik - AMC, augusztus 14. péntek, 21h

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus inkább menekülne, de hát profikkal van dolga. Nem tehet mást, nekilát, hogy a keresztapát megszabadítsa a gátlásaitól. Ilyen furcsa párost valószínűleg nem látott még a világ.

 

Üvegtigris - SuperTV2, augusztus 14. péntek, 22.25h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Sötét helyek - Filmcafe, augusztus 14. péntek, 22.25h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

A Föld sója - M5, augusztus 14. péntek, 22.30h

Wim Wenders olyan kivételes alkotó, aki a játékfilm és a dokumentumfilm területén egyaránt kiemelkedő, lélekemelő, alkotó teljesítményt nyújt: készített már filmet nyugdíjas kubai zenészek újrafelfedezéséről (Buena Vista Social Club), a kortárs táncot forradalmasító német táncos-koreográfusról (Pina Bausch), a zene és a tánc után pedig most egy újabb művészeti ág, a fotográfia rejtett titkaiba pillanthatunk be. A Föld sója sok erényét megismétli a két leghíresebb korábbi dokumentumfilmnek, mégis teljesen más. Igaz, a Buena Vista sem csak a zenéről, hanem Kuba egész múltjáról-jelenéről szólt, a Pina Bausch pedig egy művészetfilozófián keresztül magát a tánc lényegét is megérthettük, Sebastiao Salgado életművéből az egész emberiség története kibontakozik. Sebastiao Salgado a bolygó legszörnyűbb és legérdekesebb területeit fotózta végig az éhező Afrikától Galápagosig. Wim Wenders A Föld sójában ismét egy rendkívüli művészt és életutat mutat be, ám az Oscar-jelölt dokumentumfilm sokkal több, mint egyszerű portré. Az elmúlt negyven év során a fotográfus Sebastiao Salgado a folyton változó emberiség nyomdokain haladva utazta át a kontinenseket. Tanúja volt a közelmúlt fontosabb történelmi eseményeinek, nemzetközi konfliktusokkal, éhínséggel, elvándorlásokkal találkozott.Most érintetlen területek, vadon élő növények és állatok, grandiózus tájak felfedezésére indul: egy olyan hatalmas fotográfiai projektbe vág, amellyel egyben tiszteleg is földbolygó szépsége előtt. Sebastiao Salgado életét és munkásságát az őt utolsó útjain kísérő fia Juliano, Wim Wenders és a fotós maga tárja fel előttünk. Oscar-díj (2015) _ Legjobb dokumentumfilm jelölés: Wim Wenders Juliano Ribeiro Salgado

 

Fekete pillangó - Film Mánia, augusztus 14. péntek, 22.50h

Paul az egykor szebb napokat látott író most egy forgatókönyvön dolgozik a hegyek közt megbújó házban, ami ha bejön, talán újra felpörgetheti karrierjét. A férfi egy nap felvesz az autójába egy vándort. A vacsora után Paul felajánlja Jacknek, hogy befogadja a házába, maradjon nála. A fiatal Jack inspirálja és segíti az írásban, és nem mellesleg súlyos titkot hordoz, valójában brutális sorozatgyilkos. Nemsokára hatalmas vihar csap le, megszűnik az áramellátás. A két férfi magára marad a házban.

 

Bakaruhában - M5, augusztus 14. péntek, 00.25h

Sándor (Darvas Iván) hírlapíró az I. világháború napjaiban póttartalékosként hetenként egyszer-kétszer bejár a kaszárnyába. Bakaruhában van, amikor vasárnap délután a ligetben találkozik egy szép székely cselédlánnyal. A kaland mély, tiszta szerelemmé válik, olyan kapcsolattá, mely nem tűri a hazugságot.Vilma cselédlány Bodrogiéknál. Bodrogi Pirike udvarlója Sándor, a helyi lap nagyreményű újságírója, amolyan díszkatona, aki csak vasárnaponként ölti fel a bakaruhát. Egy ilyen alkalommal ismerkedik meg aztán Vilmával. Ismerkedésüket hamarosan szerelem követi, és Vilma elhiszi a férfi minden szavát. Őszintén szereti, és fenntartások nélkül elfogadja. Ám Sándor csak könnyű vasárnapi szórakozást akar...