David Hasselhoff 66 éves!

Száguldozott csodaautóval, lassítva rohangált a tengerparton, de ezek csak szerepek voltak - ma egyszerűen csak ő a Hoff. Még egy rákfajt is elneveztek dús mellszőrzetének tiszteletére.

Sokáig nem találkozott jó pajtijának, K.I.T.T.-nek hangjával

Már hat hónapja forgatták a Knight Ridert, de Hasselhoff egyszer sem találkozott a turbo boostoló 1982-es Pontiac Trans Am hangját kölcsönző William Danielsszel. Végül a produkció karácsonyi buliján botlottak egymásba

 

Don't hassle the Hoff!

A kétezres évek elején Hasselhoff ausztráliai titkárnőivel rendre úgy levelezett, hogy hülye szójátákokat pakolt az emailekbe. Magyarul a Some Like It Hoff, Wizard of Hoff, Desperate Hoffwives magyarul nem működik, mert a hoffosított szavak mind hasonlóak. "Egyszer kaptam egyiküktől egy levelet, amiben azt kérdezte, hogy milyen érzés ötven évesen szexszimbólumnak lenni?" - mesélte a színész egy interjúban. - "Beszéltem erről a jelenségről, és azt feleltem - abban a stílusban, ahogy a titkárnőkkel leveleztem -, hogy csak annyit mondhatok, ne bosszantsd a Hoffot!" (Don't hassle the Hoff! - ez megint csal lefordíthatatlan szójáték, mert az angol hassle szó bosszantanit jelent.) "Ez volt az a pillanat, amikor robbant ez a mondat, és elszabadult az őrület." Azóta szállóigévé vált, és már a Hoff is szívesen emlegeti.

 

A tudósok elneveztek róla egy rákot

2012-ben a tudósok felfedeztek egy addig soha nem látott, bolyhos testű rákfajt, ami a Kiwa tyleri rendszertani nevet kapta, ám a köznyelvben egyszerűen csak Hoff ráknak hívják, a színész dús mellszőrzetének tiszteletére. Hasselhoff is megtisztelve érezte magát: "Fehér és szőrös mellkasa van. Arra gondoltam, hogy ez az egész Hoff-dolog teljesen irányíthatatlanná vált."

 

Cameók

Lássuk be, David Hasselhoff a 80-as és 90-es években volt sikeres sorosatszínész, aztán jó időre eltűnt a képernyőről. Mozis karrierjét soha nem sikerült beindítani, jobbára B- (és ZS) filmekben szerepelt, de ne feledjük, hogy Samuel L. Jackson előtt ő volt Nick Fury. A hírhedt tajtrészegen hamburgert evős házivideó után rajta röhögött a fél világ, majd a karrierje Hoffként támadt fel - okosan beismerte, hogy Michael Knight és Mitch Buchannon mára már nem szexik, hanem inkább röhejesek, és remek önkritikával poént csinált magából. Megszületett a Hoff.  A Kidobósban ő volt a német csapat kabalafigurája, az Eurotúrában a főszereplő srác erotikus fantáziája közben kis gondolatbuborékban jelenik meg, ahogy a Du című számát énekli romantikusan a tengerparton, A galaxis őrzői 2-ben ő volt Starlord példaképe és igazi híján választott, távoli apja - egy pillanatra meg is jelenik a filmben, sőt egy nótát is énekel -, és a 80-as éveket zseniálisan megidéző és kifigurázó Kung Fury-ba is beszállt egy stílusos dallal. A Spongyabob mozifilm őrült cameójáról nem is beszélve - amit egyébként már azelőtt megírtak, hogy egyáltalán tudott volna róla.

 

Saját pénzét tette bele a Baywatchba, és ő találta ki a lassítva futkorászást

Ennek okáról korábbi cikkünkben írtunk.

(Források: Mental FlossAunty Acid)