Egészen jó vígjátékok lesznek szombaton a tévében

Sylvester Stallonét láthatjuk Oscarként, de levetítik a romantikus filmek mintapéldányát, az IQ - A szerelem relatívot és a Közönséges bűnözőket is.

Ház a tónál - Cool, február 16. szombat, 16.30h

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

Avatar - SuperTV2, február 16. szombat, 18.50h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.

Támad a Mars! - Viasat3, február 16. szombat, 18.50h

Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású invázójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak.

I.Q. - A szerelem relatív - Comedy Central, február 16. szombat, 20h

Edward Walters autószerelő beleszeret az intelligens és szép Catherina Boydba (Meg Ryan). Szerelem ez első látásra. A gond csak az, hogy Catherina, a balfék James Moreland menyasszonya. Szerencsére a lány nagybátyja rögtön szívébe zárja az egyszerű, ámde szimpatikus fiút, és barátaival összefogva eléri, hogy Catherina beleszeressen Edbe. Mitől válik ez a történet komédiává? Chaterina nagybátyja nem más, mint Albert Einstein, aki köztudottan vicces zseni volt, hasonlóan Nathanhoz, Kurthoz és Borishoz, Einstein drága barátaihoz.

Oscar - Film+, február 16. szombat, 20.50h

Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

Apádra ütök - Humor+, február 16. szombat, 21h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától - aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrneson át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greget egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jacknél, aki nyugdíjas műkertész... és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pamnek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve (Beckur) sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten... Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi.

Közönséges bűnözők - Paramount Channel, február 16. szombat, 21h

A rendőrség egy leégett hajót talál a San Pedró-i kikötőben, rajta huszonhét halottal. Két túlélő marad mindössze: egy égési sérülésekkel küszködő és halálra rémült magyar terrorista, és Verbal Kint. Kint kényszer alatt hajlandó elmesélni, hogyan robbant fel a hajó. Története hat héttel korábban kezdődik, mikor is öt bűnözőt letartóztatott a New York-i rendőrség kamion-eltérítés vádjával. Senki sem tudja, ki volt a megbízó, még az öt férfi sem, de lassan kiderül, hogy Keyzer Soze-nak, a legendás maffiózónak a keze is benne van a dologban...

Elysium - Zárt világ - SuperTV2, február 16. szombat, 22.15h

2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az előbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik előjogaikat a lentiektől, az illegális bevándorlók ellen törvényt és fegyvert is bevetnek. Maxnak az élete múlik azon, hogy a lehető leggyorsabban feljusson a vágyott világba, megszerezze azt, amire szüksége van, és amivel talán az egész világ sorsát megváltozatja.

Csodára várva - Duna Tv, február 16. szombat, 22.15h

Miután Morgannél kiújul a rák, az orvosa újabb kemoterápiát javasol. A férfi azonban úgy érzi képtelen lenne még egyszer végigcsinálni ezt a tortúrát, ezért néhány hétre elvonul "feltöltődni" abba a nyári táborba amit még gyermekkorából ismer. Itt azonban igazi kihívások elé állítják a gyerekek, hiszen mindegyik problémás a maga módján. Morgan azonban a nyár végére mégis egy erős csapatot kovácsol belőlük. Hihetetlen kalandok és veszekedések tarkítják a mindennapjaikat, egy rosszullét azonban figyelmezteti a férfit, hogy ideje lenne a betegséggel is foglalkozni. A srácok pedig az életükben először tapasztalják meg, hogy igenis felelősek egymásért és a nevelőjükért. A szövetség, ami létrejött köztük úgy tűnik elég erős, hogy a hazatérés után is kitartson. Már csak az a kérdés, hogy Morgan életére milyen hatással lesznek a gyerekek?

Arachnophobia - Pókiszony - Viasat6, február 16. szombat, 22.50h

Dél-Amerika esőerdeinek mélyén kutatók egy olyan új pókfajt fedeznek fel, melynek halálos a harapása. Az expedíció egyik tagja nemcsak az életével fizet a felfedezésért, halálával további tragédiát is okoz, mivel holttestével együtt Kaliforniába érkezik az új faj egyik példánya is. A dél-amerikai mérges pók és egy helyi ártalmatlan pókfajta kereszteződéséből születik meg az a lény, amelyik gyökeresen felforgatja az addig oly idilli kisváros mindennapjait.

Kisiklottak - Paramount Channel, február 16. szombat, 23.20h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

A papa szolgálati útra ment - M3, február 16. szombat, 23.45h

Közép- és Kelet-Európa szocialista országaihoz hasonlóan az ötvenes évek Jugoszláviájában is személyi kultusz van. A Tito vezette országban a félelem és a rettegés az úr, a politikai rendőrség bármikor, bárkit indok nélkül letartóztathat. Egyik nap a kis Malik édesapját is elviszik, a régi szeretője jelentette fel. A férfit bányamunkára ítélik. Az édesanyja mindent megtesz, hogy a boldog család látszatát megőrizve eltitkolja fia elől az igazat. Azt hazudja neki, hogy a papa szolgálati útra ment. Ám eljön az idő, amikor Maliknak szembe kell néznie az igazsággal. Kusturica második játékfilmje az 50-es évek elején, Jugoszláviában játszódik, amikor Tito szakított az orosz vezetéssel. Oly korban, amikor elég egy óvatlan szó, kijelentés, máris beállít a rendőrség az éjszaka közepén, s a szószátyár "szolgálati útra" indul. A film címe beszélő cím, s a kifejezés a politikai börtönökben töltött időre utal, amiről Kusturica filmje szól. A film narrátora egy 6 éves kisfiú, Bartolli, aki édesapja, Manojlovic történetét meséli el.