Egy jó Louis de Funès-film csütörtökre?

A Duna Tv-n, reklám nélkül nézhetjük meg a Felszarvazták őfelségét című vígjátékot.

Egy asszony illata - Filmcafe, július 9. csütörtök, 20h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

Az ötödik elem - Mozi+, július 9. csöütörtök, 21.40h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik eszetendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze.

 

Felszarvazták őfelségét - Duna Tv, július 9. csütörtök, 22.05h

Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár, hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát. A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.

 

Like a Child - Fábián Juli - M2, július 9. csütörtök, 22.10h

A film az énekesnő fájdalmasan rövid életét követi végig, dramaturgiai íve Fábián Juli művésszé válását helyezi a középpontba, ennek a folyamatnak kiemelt állomásait próbálja megragadni és körüljárni. A Julival készült archív interjúk, koncert-részletek és privát felvételek mellett megszólalnak az énekesnőhöz legközelebb álló személyek _ családtagok, barátok, zenésztársak, egykori tanárok és pályatársak.

 

A kártyavár - M5, július 9. csütörtök, 22.15h

Barta nyomozó Keller professzor meggyilkolása ügyében nyomoz. Az orvosprofesszort a saját villájában lőtték agyon, már egy éve. Barta a rokonokkal most a sírkőavatásra megy, de ezzel sem jut előbbre. A Keller-villában tetten éri Pukner professzort, Keller közvetlen munkatársát, amint Keller iratai között kutat. Barta próbálja leszűkíteni a gyanúsítottak körét, amikor Keller házvezetőnőjét meggyilkolják...

 

Fenegyerek - Film+, július 9. csütörtök, 23.20h

A19 éves JR (Brenton Thwaites) belekóstol a kegyetlen börtönélet valóságába, amikor egy kisebb bűncselekmény miatt hűvösre vágják. Nehéz bent megmaradni védelem nélkül, de a magányos srácot hamarosan Brendan Lynch (Ewan McGregor), Ausztrália leghírhedtebb bűnözője veszi a szárnyai alá. Ennek viszont ára van: JR-nek a szabadulását követően segítenie kell kívülről Brendan szökésében. JR kötélnek áll és az első rablásnál beszáll a buliba védelmezője mellett. A több milliót érő aranyrudak közelségében azonban halálos macska-egér játék veszi kezdetét, melyben nincs már helye az illúzióknak és el kell dönteni, ki kivel van.

 

Napló szerelmeimnek - Duna Tv, július 9. csütörtök, 23.50h

Ebben a filmben a rendezőnő folytatja Juli életének történetét.Juli elköltözött Magdától, szövőgyári munkásnő, Jánoséknál lakik. Magda azonban eltávolíttatja a gyárból. Juli leérettségizik, majd sikertelen felvételi vizsgát tesz filmrendező szakra. Jánost letartóztatják. Juli Magda kapcsolatai segítségével közgazdász hallgatóként kijut Moszkvába, de aztán sikerül átmennie filmrendező szakra. Rátalál szülei nyomára, majd Sztálin halála után hazajön, hogy itt készítse el a diplomafilmjét.