Ezeket a filmeket ajánljuk a szombati tévézéshez

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, régi klasszikusok, újabb vígjátékok, csak győzzünk választani!

A bakancslista - Film+, július 1. szerda, 18.25h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Mint a hurrikán - RTLII, július 4. szombat, 18.25h

Megvolt a legénybúcsú, és Ben (Ben Affleck) New Yorkból útnak indul Savannah-ba, hogy oltár elé vigye szíve választottját, és kimondja a boldogító igent, elkötelezze magát egy életre. Ő a legboldogabb ember a világon, mert még nem sejti, hogy egy valóságos természeti katasztrófa tart felé. Sőt, már itt is van, épp most ült le mellé a repülőn. Úgy hívják, Sarah (Sandra Bullock), és egy őrjítően csinos és elsöprő erejű nő alakját öltötte fel.

 

Rendőrakadémia - AMC, július 4. szombat, 19.10h

Az új polgármester rendet akar, ezért megengedi, hogy szinte bárkit felvegyenek a rendőrakadémiára. Egy kisebb bűntény miatt a főszereplőnek, Carey Mahoneynak (Steve Guttenberg) is felajánlja rendőr ismerőse a belépést, hogy így mentesüljön a börtönbüntetés alól. Mahoney még a rendőrőrsön megismerkedik Jones-szal (Michael Winslow), aki a hangjával csodákra képes, és őt is magával viszi az akadémiára. Az akadémia mumusa, Harris (G. W. Bailey) állandóan azon van, hogy ezeknek a suhanc, kéretlen belépőknek az orrára koppintson, így hamar a látókörébe kerül Mahoney, aki állandóan keresi az alkalmat, hogy kicsapják az intézményből, mindaddig, míg meg nem ismerkedik Karen Thompsonnal (Kim Cattrall). Harris rájuk állítja két kiszemeltjét, Copelandet és Blankest, hogy figyeljék őket és jelentsenek minden gyanús dolgot, de Mahoney állandóan kijátssza őket.

 

A halott menyasszony - Cool, július 4. szombat, 19.20h

Két félénk fiatal házasodni készül. Az Everglot család kész arra, hogy hozzáadja Victoriát a rettenetes, pontosabban újgazdag Van Dort klán sarjához. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először, amikor is a két család összejön a menyegzőpróbára. A próba alkalmával azonban Victor annyira belezavarodik a házassági eskü szövegébe, hogy Galswells atya elküldi, csak akkor jöjjön elő, ha tudja a szöveget. A fiatalember beveszi magát a falut övező sötét erdőbe, ahol olyannyira belejön a szerepébe, hogy végső gesztusként egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban egy oszlásnak indult, különös szépségű nőalak csontos ujja…

 

Az Ezüst-tó kincse - Duna Tv, július 4. szombat, 19.40h

Egy rablóbanda, élükön a kegyetlen Colonellel, elrabolja az Ezüst-tó kincséhez vezető út térképét jogos tulajdonosától, Engeltől, akit meggyilkolnak. Fia, Fred elhatározza, hogy apja halála miatt bosszút áll. Winnettou és Old Shatterhand összefog, hogy visszaszerezzék a térképet és eljussanak a barlanghoz. A harc árán visszaszerzett térképből kiderül, hogy a kincs az utah indiánok területén fekszik, akikkel szintén meggyűlik a bajuk. Sok-sok izgalomban, kalandban lesz részünk, míg kiderül, milyen titkokat rejt a Sziklás-hegység déli nyúlványai között megbúvó, szinte megközelíthetetlen tó.

 

Sorsjegyesek - Film4, július 4. szombat, 20h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

Hideghegy - Filmcafe, július 4. szombat, 20h

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér.

 

Wonder Woman - Film+, július 4. szombat, 20.20h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

A nagy Gatsby - RTLII, július 4. szombat, 20.25h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway (Tobey Maguire), a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel (Leonardo diCaprio) és az elbűvölő Daisyvel (Carey Mulligan). Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Hollywoodland - RTL Spike, július 4. szombat, 21h

A film Hollywoodland legtitokzatosabb megoldatlan rejtélye alapján készült, mese sikerről, csillogásról, botrányról és korrupcióról, az 1950-es évek Los Angeleséről. Mikor George Reevest, a Superman kalandjai című sorozat sztárját holtan találják otthonában, a rajongók milliói állnak értetlenül az eset előtt. A rendőrség és a stúdió vezetői öngyilkosságot állapítanak meg és le akarják zárni az ügyet, de a pletykák nem szűnnek meg. Louis Simo, a magándetektív szimatot fog és megpróbálja rekonstruálni a színész utolsó, feszült napjait. Ki húzta meg a ravaszt? A démoni menyasszony, a visszautasított szerető, a dühöngő férj _ vagy tényleg maga Reeves? A főszerepben Adrien Brody, Diane Lane és Ben Affleck.

 

Tolvajtempó - Viasat3, július 4. szombat, 21h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

A nemek harca - Moziverzum, július 4. szombat, 21h

Billie Jean King profi teniszező és nem mellesleg a nők érdekeiért harcoló feminista. Tökéletesnek hitt élete egy csapásra megváltozik, amikor férje megtudja, hogy viszonya van egy nővel. Nem sokkal később az ex-teniszbajnok, Bobby Riggs, igen nagy összeget ajánlj fel neki ha részt vesz az úgynevezett "Nemek csatájában" és kiáll ellene. Billie a versenyt megelőzően kemény edzésprogramon vesz részt, Bobby azonban a biztos győzelmet remélve inkább a marketinggel és a nő gúnyolásával foglalkozik.

 

A fiam családja - Duna Tv, július 4. szombat, 21.30h

Egy jómódú család boldog hétköznapjait éli Japánban. Bár az üzletember férj rengeteget dolgozik, és kevésbé vesz részt kisgyerekük nevelésében, az anya életét kitöltik a gyerekneveléssel járó örömök. Egy nap azonban örökre megváltozik az életük: hívást kapnak a kórházból és megtudják, hogy szülés után összekeverték fiúkat egy másik újszülöttel. A házaspár összeomlik, majd jogi lépések helyett találkozik a másik érintett családdal, hogy megbeszéljék a két kisfiú visszacserélésének részleteit. Életük döntő ponthoz érkezik, és két lehetetlen közül kell választaniuk: fontosabb-e a biológiai szempont, és a vérszerinti apaság, vagy a már évek óta fiukként nevelt gyerek tekinthető igazi csemetéjüknek? Ugyanez a kérdés a másik családnál is megfogalmazódik, ők ráadásul szegénységben, jóval nehezebb körülmények között élnek, így a két kisfiú teljesen eltérő addigi élete is fenekestül felfordul. Kicsit mintha a XXI. század "Koldus és Királyfi" története játszódna le a hétköznapok valóságában. Díjak és jelölések: Cannes-i fesztivál (2013) _ Zsűri díja: Hirokazu Koreeda Cannes-i fesztivál (2013) _ Arany Pálma jelölés: Hirokazu Koreeda (.)

Még drágább az életed! - TV2, július 4. szombat, 22.20h

John McClane (Bruce Willis) a felesége (Bonnie Bedelia) elé siet Washington repülőterére, amikor ismét egy világraszóló terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai repülőgép is, utasa Esperanza, az a dél-amerikai drogbáró, akit vádlottként szállítanak az Egyesült Államokba. Hamarosan azonban kitör a káosz, a repülőtér irányítását egy terrorcsoport veszi át, amely a leszállásra váró gépek utasainak életével zsarolja a kormányt. A több száz halálraítélt utas, köztük McClane felesége várja kétségbeesetten, hogy a zsaru rendet teremtsen odalent, azaz legyőzze a mindenre képes elit katonai kommandót...

 

Szellemirtók 2. - M2, július 4. szombat, 00.35h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.