Ezeket a filmeket nézd szerdán, ha jó estét akarsz magadnak!

Egy vígjáték Tom Hanksszel, egy izgalmas krimi, egy akciófilm Robert De Niróval, és így tovább.

A Pelikán ügyirat - Sony Movie Channel, december 2. szerda, 18.05h

Darby Shaw fején találta a szöget... A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója... A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

 

Magas barna férfi, felemás cipőben - Paramount Channel, december 2. szerda, 19h

Richard, a magának való, kissé szórakozott művész váratlanul a CIA-n belül folyó hatalmi rivalizálás kereszttüzében találja magát, amikor mit sem sejtve felemás cipőben száll le a gépéről. Egy csapat ügynök azon dolgozik, hogy bebizonyítsák titkos kapcsolatait, lehallgatják a telefonjait, egy mentőautóból figyelik minden mozdulatát, szavaiban kódolt üzeneteket keresnek, és meg vannak győződve arról, hogy egy koncerten Richard a hegedűjátékával fog üzenni egy társának. A különc hegedűvirtuóz szinte semmit sem vesz észre a személye körüli felhajtásból, az azonban már az ő figyelmét sem kerüli el, hogy legjobb barátjának a felesége is érdeklődik iránta. Richard belemegy a tiltott kalandba, és attól fogva egyetlen nyugodt perce sincs, mert attól fél, hogy barátja leleplezi a viszonyukat. Így akaratlanul is egyre gyanúsabban viselkedik, ami igazolja a CIA embereinek feltevését.

 

Borotvaélen - Film4, december 2. szerda, 20h

Nick Cassidy egykor rendőr volt, most börtönben ül. Azért került rács mögé, mert ellopták az értékes gyémántot, amelynek biztonságáért ő volt felelős. Nick szerint csőbe húzták. A gyémánt tulajdonosának a keze lehet a dologban, aki fölvette a biztosítási díjat. Ahhoz, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, megszökik a börtönből. Ám nyomozás helyett kiáll az egyik New York-i szálloda huszadik emeletének párkányára. Az alig arasznyi párkányon egyensúlyozva igyekszik meggyőzni Lydia Spencer rendőrségi tárgyalót az igazáról. A média ráharap az ügyre.

 

Vén rókák - Viasat3, december 2. szerda, 21h

Nem öreg az, akinek a szíve fiatal. Tehát: attól, mert valaki nyugdíjas, még nyugodtan rabolhat bankot. Sőt: egy nyugdíjas sokkal nyugodtabban rabol bankot, mint a pánikra és izgalomra hajlamos fiatalok. Vagyis: a tökéletes bankrablást bízd koros férfiakra. Három békés szegénységben élő idős férfi (Freeman, Caine, Arkin) megelégeli a pénztelenséget. Úgy döntenek, hogy a saját kezükbe veszik a folyószámlájuk sorsát, és a vén korukra a bűn útjára lépnek. Nem félnek, és nem sietnek el semmit. Tervet készítenek, mindent végiggondolnak, és akcióba lépnek. És újra átélik, milyen fiatalnak lenni...

 

Copland - Film Mánia, december 2. szerda, 21h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

 

10 dolog, amit utálok benned - Paramount Channel, december 2. szerda, 21h

Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. A csöppet sem szent cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Katet. A terv nem egyszerű, de végrehajtása sokkal bonyolultabb. Újabb szerelmes ifjoncok kerülnek elő, a párok kicsit átrendeződnek, senki nem ért semmit és végül hátha mindenki rátalál arra, akit megérdemel.

 

Felhőatlasz - Filmcafe, december 2. szerda, 21h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

 

A Poma utcai bűntény - Duna Tv, december 2. szerda, 21.40h

1990. augusztus 7-én nagy indulatokat kiváltó bűntény történt Rómában a Carlo Poma utcai társasház egyik irodahelyiségében. Egy fiatal lányt öltek itt meg különös kegytelenséggel. Az alig húsz éves Simonetta Cesaroni titkárnőként dolgozott egy római cégnél, akik időnként munkaerőkölcsönzéssel is foglalkoztak. Ezen a nyári délutánon is egy másik cégnél kellett munkát végeznie egy szabadságolások miatt kiürült irodában. A lányt hiába várta haza este aggódó családja, ő mégsem jött, és hírt sem adott magáról mint korábban. A lány húga, annak barátja, és Simonetta főnöke indultak megkeresni őt, de arra senki sem volt felkészülve, amit találtak. A film valós eseményeket dolgoz fel. A bűntény és a több mint húsz évig tartó nyomozás sokáig szerepelt az újságok címlapjain, tévéműsorokban, és sok évig foglalkoztatta a közvéleményt, illetve a szakértőket egyaránt. Bár 2011-ben jogerősen elítélték a gyilkosság immár sokadik feltételezett elkövetőjét, a lány egykori vőlegényét, őt 2014-ben bizonyítékok hiányában felmentették, így az ügy mai napig megoldatlannak látszik. (.)

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - AXN, december 2. szerda, 22.50h

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.

 

Az őrület határán - Paramount Channel, december 2. szerda, 23h

Egy régi amerikai mondás szerint az épelméjűt csak egy hajszálvékony vörös vonal választja el az őrülttől. A távoli csendes-óceáni szigeten a Charlie század katonái ugyanezen a vonalon, az őrület határán egyensúlyoznak. A második világháború idején az egyik legvéresebb csatát a Salamon-szigetek birtoklásáért vívták az amerikaiak és a japánok. A Guadalcanal-szigeti partraszállással új fejezet kezdődött az összecsapásukban. A paradicsomi szépségű, buja növényzetű sziget lángoló pokollá vált. James Jones regényének filmváltozata.

 

Whiplash - Sony Movie Channel, december 2. szerda, 23.05h

Andrew (Miles Teller) híres akar lenni. New York, tehát az Egyesült Államok, tehát az egész világ egyik leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul, rengeteget gyakorol, és mindenre képes volna a siker érdekében. Legalább is, azt hiszi. De találkozik egy tanárral (J. K. Simmons), aki még nála is elszántabb. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak vagy belehalnak. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, de az első örömöt nagyon sok keserűség követi. És egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett. Mindketten tartják a ritmust.

 

Az asztronauta - Filmcafe, december 2. szerda, 00.30h

Két asztronauta elhagyja az űrhajót, hogy megjavítson egy elromlott műholdat, és ekkor két percre megszakad velük a földi kapcsolat. Mindketten épségben hazatérnek, de valahogy már egyikük sem ugyanolyan, mint régen.