Ezekkel a filmekkel még egy hülye kedd is jól sülhet el

Kincs, ami nincs a notórius Bud Spencer-rajongóknak, Grand Budapest Hotel Wes Anderson-fanatikusoknak, Hajnali mentőakció Christian Bale-hívőknek, és még az ifjú Robert Downey Jr. és itt lesz velünk.

Kincs, ami nincs - Film+, december 1. kedd, 18.50h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

A Grand Budapest Hotel - Paramount Channel, december 1. kedd, 18.55h

Gustave a híres európai szálloda, a Grand Budapest Hotel legendás főportása a két világháború között. Az elegáns szállodában átlagosnak nemigen mondható vendégek fordulnak meg, arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok. A főportás összebarátkozik az egyszerű londinerrel, Zero Mustafával, és együtt keverednek bele az évszázad műkincsrablásába. Miközben a világ drámai módon kezd megáltozni körülöttük, a szálloda szinte minden vendége és dolgozója részese lesz az értékes kép utáni hajszának.

 

Támad a Mars! - AMC, december 1. kedd, 18.55h

Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású invázójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak.

 

Vörös zsaru - Moziverzum, december 1. kedd, 19h

Ivan Danko százados a moszkvai drogmaffiát készül leleplezni. A bűnözők vezérének, Viktor Rostának öccsét egy akció során megöli a szovjet rendőr. Viktornak viszont sikerül elszöknie Chicagóba. Danko pedig vadászkopó módjára üldözi őt, mivel az ő társát a razzia során az orosz maffiózó ölte meg. Amerikában azonban már mások a szabályok. Ezt leginkább a nagyszájú amerikai zsaru, Ridzik felügyelő érezteti vele, akit kényszerből társául adtak a nyomozáshoz.

 

Végállomás - Viasat3, december 1. kedd, 21h

Két bérgyilkos egy gonosz küldetésre indul, de a történetben feltűnik egy beteg tanár, egy rejtélyes takarító és egy pincérnő is, aki kettős életet él. Hőseink sorsa váratlanul keresztezi egymást, ám ennek halálos következményei lesznek...

 

Csak veled - Filmcafe, december 1. kedd, 21h

Az ember egész életében várja az Igazit. Van, akinek sikerül megtalálnia, van akinek soha. Faith Corvatch (Marisa Tomei) abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyermekkorában egy kirakósjáték során legalább a nevét megtudhatta annak a férfinak, akit a sors mellérendelt. Később egy jósnő is megerősíti a nevet: Damon Bradley (Billy Zane). Amikor sok év után Faith meghallja ezt a nevet a telefonban, nem zavarja, hogy épp az esküvőjére készülődik: úgy ahogy van, menyasszonyi ruhában elindul, hogy megtalálja az Igazit.

 

Örök pillanatok - Filmbox Plus, december 1. kedd, 21h

Svédország az 1900-as évek elején a szociális válság és nyugtalanság éveit éli. Maria Larsson, a meggyötört, sokgyermekes munkásnő egy fényképezőgépet nyer a lottón. Bár megtartja, nem tud vele mit kezdeni. A kamera sok évig használatlanul hever a sarokban, mígnem egy napon beviszi azt a helyi fényképészhez, Sebastien Pedersenhez eladni, hogy a költségeit ki tudja fizetni. Így kezdődik az a szenvedélyes kapcsolat, melynek révén egy egészen új világ tárul fel Maria szeme előtt. Kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézi az asszony alkoholista, csapodár férje.

 

München - Paramount Channel, december 1. kedd, 21h

Steven Spielberg részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotása, a München egy nemzetközi szereplőgárdát felvonultató, lebilincselő történelmi thriller, amely az 1972-es müncheni olimpián a 11 izraeli sportoló meggyilkolását követő eseményeket dolgozza fel.A megtörtént események alapján készült film azt a tikos izraeli különítményt követi nyomon, melynek feladata a müncheni mészárlással gyanúsított 11 palesztin felkutatása és likvidálása volt _ valamint azt boncolgatja, milyen személyes áldozatokat követelt ez a bosszúakció a csapattól és annak vezetőjétől.

 

Hajnali mentőakció - RTL Spike, december 1. kedd, 22h

A film főhőse a német születésű Dieter Dengler, aki egész életében pilóta akart lenni. 18 éves korában az Egyesült Államokba költözött, ahol a vietnámi háború idején beállt a hadseregbe. Egy bevetés során a gépét azonban lelőtték Laosz felett, őt pedig foglyul ejtették. Ám a kínzások, éheztetések nem vették el Dieter életerejét: szökést tervezett, majd meg is valósított néhány társával együtt.A Hajnali mentőakcióban Christian Bale élete egyik legnagyobb alakítását nyújtja Dengler szerepében. Nagyszájú amerikai katona, megalázott fogoly, messianisztikus törvényen kívüli _ Bale a szerep egyes vetületeit olyan szenvedélyes erővel alakítja, hogy Herzog múzsájának, Klaus Kinskinek hasonlóan felejthetetlen játékát juttatja eszünkbe. Az operatőri munka is lenyűgöző, noha egyszerűbb és közvetlenebb, mint Herzog korábbi filmjeiben _ a forgatókönyv lendületes.

 

Szégyenfolt - Filmcafe, december 1. kedd, 23.10h

Az ígéretes egyetemista, az első rangú zsidó entellektüel Coleman (Wentworth Miller) első szerelme valósággal összeroppan, amikor szembesül a fiú valódi származásával. Sok évvel később az idősődő Coleman (Anthony Hopkins), a tekintélyes professzor és példás férj karrierjét hamis vádak döntik romba. Ráadásul szenvedélyes viszonyt kezd a titokzatos Fauniával (Nicole Kidman), akinek volt férje (Ed Harris) különösen veszélyes. Coleman rájön, hogy kénytelen-kelletlen szembe kell néznie valódi énjével, mielőtt még túl késő.

 

Legbelső félelem - Film+, december 1. kedd, 23.25h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.