Filmek csütörtöki tévézéshez

Az este kilences sávban is találtunk jó filmet (Hideghegy), de az igazán jó alkotásokhoz későig fent kell maradni.

Férfibecsület - AMC, április 25. csütörtök, 18.35h

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül sorkatonaként a fekete bőrű Carl Brashear. Kiképzőtisztje, Billy Sunday az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása révén gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva ezáltal sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

Hideghegy - Paramount Channel, április 25. csütörtök, 21h

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt Inman bevonul, örök hűséget esküsznek egymásnak. A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Megelégeli az öldöklést, csupán egyetlen dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy felé. Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan, mert tudja, hogy Inman hazatér.

Z világháború - Mozi+, április 25. csütörtök, 21h

Egy átlagos nap Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa a terjedését.

Mobil - Viasat3, április 25. csütörtök, 21h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. A nő (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából - és mindketten veszélyben vannak.

Halj már meg! - Duna Tv, április 25. csütörtök, 21.50h

Pócs Gábor (Cserhalmi György), a hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után Pócsné (Kováts Adél) felkeresi a férfi szeretőjét, Marcsit (Ónodi Eszter) aki Pócs törvénytelen lányának anyja. A két, egymásra féltékeny nő abban reménykedik, hogy Pócs őt szerette jobban, ezért halálosan gyűlölik egymást. Ám csak addig, míg ki nem derül, hogy Pócs nemcsak kettős életet élt, de mindkettőjüket becsapta. Évtizedek óta illegális ügyleteket folytatott, és társai valamint ellenlábasai szerint hatalmas vagyont gyűjtött. Olyan sokat, hogy ezért még az ellenségeknek, Pócsnénak és Marcsinak is érdemes összefogni. A két asszony megpróbálja hát kideríteni, hol rejtegette drága szerelmük bűnös életének gyümölcsét! A maffiával és egy "hullával" a nyomukban elindul hát a versenyfutás...
A fiatalon elhunyt rendező, Kamondi Zoltán utolsó filmje egy fekete komédia, szórakoztató duplacsavarral.

Schindler listája - SuperTV2, április 25. csütörtök, 22h

A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat - a Deutsche Emailware Fabrikot - és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.

A gépész - Filmcafe, április 25. csütörtök, 23h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

Édes Anna - Duna Tv, április 25. csütörtök, 23.51h

A Vizy házaspár a kommün bukása után ismét ugyanúgy tölti napjait, mint annak előtte. Újra felvesznek egy mindenes cselédet, a hallgatag, kis Édes Annát. A lány igyekszik megszokni a pesti életet. Hamarosan udvarlója is akad, a tisztességes kéményseprő személyében. De Anna munkaadói unokaöccsébe, Jancsiba szeret bele, aki egy éjjel elcsábítja a hiszékeny kislányt…
Kosztolányi Dezső regényét Fábri Zoltán rendezte filmre.