Halála után nyert fél tucat Emmyt az öngyilkos sztárséf

Anthony Bourdain műsorát, a Nem séfnek való vidéket a kreatív Emmy-gálán díjazták az elmúlt hétvégén.

Ahogy arról mi is írtunk, a 70. Emmy-díjátadót majd csak szeptember 17-én tartják, de a kreatív kategória kitüntetéseit már szeptember 8-én és 9-én átadták, két egymást követő este. Mivel a kreatív fedőnév lényegében a technikai díjakat takarja, a szóban forgó esemény közel sem generál akkora érdeklődést, mint a „rendes” Emmy.

Anthony Bourdain. Forrás: Paulo Fridman / Corbis via Getty Images

 

Idén azonban kisebb fajta szenzációnak számított, hogy a június elején öngyilkosság következtében elhunyt Anthony Bourdain és műsora, az Anthony Bourdain: Nem séfnek való vidék című doku-reality mind a hat jelölését díjra tudta váltani. A Nem séfnek való vidék lett a legjobb ismeretterjesztő sorozat és a legjobb rövid reality is, ezenkívül nem fikciós kategóriában elnyerte a legjobb vágásnak, a legjobb hangvágásnak és a legjobb hangkeverésnek járó elismerést is.

Aminek azonban Bourdain kollégái a legjobban örültek, az az volt, hogy most először a legjobb forgatókönyv kategóriában is győzedelmeskedett a műsor.

„Tonyt már sokszor jelölték Emmyre, de az írásért járó díj eddig mindig elkerülte. Ezért borzasztóan keserédes élmény, hogy átvehetem ezt a nevében.

Most egy olyan úton jár, amelynek ismeretlenek az összetevői (a Nem séfnek való vidék eredeti címe az, hogy Parts Unknown – a szerk.). Bárcsak ott lehetnénk vele, hogy lefilmezzük ezt az utazást. Az az érzésem, hogy ha ő írja, mindent kihozott volna ebből az epizódból” – mondta az átadón a díj átvételekor Lydia Tenaglia executive producer.

Argento és Bourdain. Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A Nem séfnek való vidéknek a Bourdain halála előtt rögzített anyagán alapuló záróepizódjai még az idén adásba kerülnek. Viszont – ahogy arról korábban már beszámoltunk – a CNN kivette a műsorból azokat a részeket, amelyekben a tévés séf élettársa, Asia Argento, olasz származású színész-rendező szerepelt, mivel Argentót egy fiatal színész szexuális zaklatással vádolta, és a vádakat követően (részben a sztár egymásnak ellentmondó nyilatkozatai miatt) hamar botrány lett a dologból.


(via Consequence of Sound)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.