Hivatalos: Pedro Pascal lesz a Star Wars-sorozat főszereplője!

A Trónok harca sztárja is csatlakozott a VI. és a VII. rész közt játszódó The Mandalorian stábjához.

Korábban csak pletykák keringtek róla, de most már hivatalos: a Trónok harca és a Narcos sztárja, Pedro Pascal lesz az új Star Wars-tévésorozat, a The Mandalorian főszereplője. Igaz, azt még nem tudni pontosan, hogy ő fogja-e alakítani azt a Boba Fettre hasonlító fejvadászt, akiről korábban már megjelent egy hivatalos fotó – persze most hirtelen minden rajongó biztos lett benne, hogy a 43 éves chilei sztár lesz a mandalóriai sisak alatt. Állítólag Pascalon kívül több ismert színészt is megkeresett az új sorozat főszerepével a Disney, de pontosan nem tudni, kik voltak rajta a listájukon és miért nem ők lettek a befutók.

Az viszont biztos, hogy az élőszereplős Star Wars-tévésorozat a Disney saját streaming szolgáltató csatornáján, a 2019-ben elinduló Disney+ -on fog debütálni. A showrunner Jon Favreau, a Vasember 1-2 rendezője, ő írja a forgatókönyvet és ő az egyik producer is. Az egyes epizódokat olyan ismert hollywoodi nagyágyúk fogják megrendezni, mint a Thor: Ragnarök rendezője, Taika Waititi és a Jurassic World 1-2 sztárja, Bryce Dallas Howard. De Dave Filoni, A klónok háborúja és a Lázadók animációs sorozatok veterán showrunnere is besegít majd a stábnak (ő egyben executive producer is, akárcsak a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy).

A tévésorozat A Jedi visszatér és Az ébredő Erő eseményei között fog játszódni, amikor a Birodalom már elbukott, de még nem túl erős az Első Rend. A főszereplő egy magányos pisztolyhős lesz, aki a galaxis peremvidékén próbál boldogulni, egy olyan vad helyen, ami túl távol van az Új Köztársaságtól ahhoz, hogy az egykori lázadók érvényt tudjanak szerezni a törvényeknek. (via Variety)