James Cameron dokusorozatot forgat a sci-firől

Az Avatar 2. előtt a rendezőnek még jut ideje arra, hogy utánajárjon a műfaj történetének.

Az AMC tévécsatornia a hétvégén bejelentette a James Cameron’s Story of Science Fiction munkacímen futó sorozatot - írja az indiewire.com. A műsor címe elég árulkodó, James Cameron rendező mutatja be benne a sci-fi műfajt. Cameron az egyelőre hatrészesre tervezett, egyenként egyórás epizód mindegyikében egy "nagy kérdést" jár körül a sci-fi kedvenc témái közül.

"Gyerekként gyakorlatilag minden könyvet elolvastam, aminek űrhajó volt a borítóján és számtalanszor láttam a 2001: Űrodüsszeiát" - vallotta be a Terminátor és A bolygó neve: Halál rendezője. "Emiatt a mozi miatt lettem filmes. Tetszettek a speciális effektek, de igazából a mögöttük meghúzódó ötleteket és kérdéseket imádtam: Hogy pusztul el a világ? A technológia a pusztulásunkat hozza? Mit jelent embernek lenni? A sci-fik sosem féltek az ehhez hasonló kérdésektől. A sorozattal a tudományos fantasztikus műfaj gyökereihez térünk vissza, követjük az egyes ötleteket a forrásukig" - magyarázta Cameron a sorozat koncepcióját.

"Jules Verne és H.G. Wells nélkül nem lenne Ray Bradbury vagy Robert A. Heinlein, nélkülük pedig nem lenne Lucas, Spielberg, Ridley Scott vagy én. A sci-fire specializálódott filmesként izgatnak a kínlódások és a győzelmek, amikből ezek a fantasztikus történetek megszülettek és az, ahogyan a művészet lemásolja az életet, ahogy a sci-fi is lemásolja, néha pedig alakítja is a tudományt."

A sorozat bemutatóját 2018-ra ígéri az AMC. A jelek szerint az Avatar folytatása is jövőre érkezik majd valószínűleg decemberben.